Valikko Sulje

Aina

Päivitys 15.5.2022: Aina on nyt n. 4,5-vuotias. Aina etsii omaa ihmistään ja omaa kotitaloa, jossa aloittaa loppuelämän mittainen taival. Ainasta huolehtiva tarhan vapaaehtoinen kuvailee Ainaa: ”Aina on kaunis, erittäin kiltti ja hellä/rakastava leidi, jolla on tasapainoinen ja järkevä luonne.”

Ainan rotuperimän vuoksi Aina tarvitsee spesiaalin kodin eli ihmisen jolla on ymmärrystä laumanvartijoita kohtaan. Aina ei kuitenkaan tarhaoloissa vaikuta haastavalta, mutta koska oman kodin ja tontin vartioimisen into voi syttyä kotiutumisen myötä, on hyvä ymmärtää että taustalla vaikuttaa rotutyypillinen käytös.

Ainan voisi kuvitella soveltuvan kotiin jossa on lapsia, koska Aina vaikuttaa osaavan olla lasten läheisyydessä, eikä Aina ole liikkeissään äkkinäinen. Ainan hihnakäytös on todella mallikasta. Aina rakastaa läheisyyttä ihmisten kanssa ja antaa mielellään esim. harjata turkkiaan.

Aina leikkii mielellään häkkikaveri Irakin kanssa, joten Aina sopisi arvion mukaan joko uroskoiran kaveriksi tai ainoaksi koiraksi.

Esittely 3/2021: Aina on noin kolmevuotias tyttö. Ainalla on tavallinen tarina; se on vaeltanut yksin pidemmän aikaa pietarilaisessa kylässä ja sitä ei tuntunut kukaan kaipaavan. Ainallakin on varmasti joskus ollut koti, se on selvästi tottunut ihmisiin ja kun sitä tultiin hakemaan tarhalle turvaan, se seurasi tuntematontakin ihmistä mielellään. Tarhalla Aina jakaa häkkinsä Iranin kanssa, joka on vuoden ikäinen keskiaasiankoira uros ja he leikkivät mielellään. Ainassakin mitä todennäköisimmin löytyy rotuperimästä keskiaasiankoiraa ja täten se sopii ainoastaan kotiin, joka ymmärtää laumanvartijan käyttäytymistä ja arvostaa vartioivan koiran ominaisuuksia. Tarhalla Aina vahtii haukkumalla ja hyväksyy kaikki ihmiset mutta vartiointitaipumus voi voimistua kun Aina saa ihan oman kodin ja perheen. Aina vaikuttaa tasapainoiselta ja viisaalta koiralta ja sitä voi tarhalla lenkittää teini-ikäisetkin lapset. Rotuperimästään johtuen Aina luovutetaan ainoastaan omakotitaloon taajama-alueen ulkopuolelle. Säkäkorkeus n.65-70cm.

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/ Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/ sekä koirien terveysosioon: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptoitavien-koirien-terveys/