Valikko Sulje

Ajankohtaista

FB-postaus 13.7.2022: Keräys ja lahjoitukset tuottivat yhteensä 13 929,84 euroa.

On syytä kiittää vaikka ei oikeastaan ole sanoja kertomaan, kuinka kiitollisia olemme! Viikin eläinlääkärikulujen summa 7294,33€ + 6000€ on saatu kerättyä. Kaiken kaikkiaan lahjoituksia on tullut 13 929,84€, josta Etelä-Kärjen Eläinsuojeluyhdistys Eksy ry:n keräys tuotti 5537,84€, venäläiset eläinten auttajat keräsivät 5730€ Moskovassa, ja loput summasta on tullut lahjoituksina Toivon tilille.

Viikin eläinlääkäriasemalle on maksettu 13 294,33€ ja loput 635,51€ käytetään tehohoidossa olleiden koirien kontrolli verikokeisiin jatkossa. Yarik, Marik ja Belyash ovat jo käyneet yksissä kontrolliverikokeissa sairaalasta päästyään. Vielä on syytä tarkkailla arvoja ainakin kahden verikokeen verran eläinlääkärin suosituksesta.

Todella suuri kiitos kaikille tukijoille ja kanssaeläjille! <3


Tiedote 3.7.2022: Eläinten suojakoti Toivo ry:llä ja Skeppsdal familylla oli yhteiskuljetus 2.7, jossa toimme koiria Moskovasta. Uuden elämän kynnyksellä oli 32 koiraa yhdeltä kunnalliselta Moskovan tarhalta, jonka koirille pyrimme löytämään koteja Suomesta. Ukrainan sodan ja pakotteiden vuoksi koirien tuonti on hankaloitunut. Aiemmin koirat ovat matkustaneet Moskovasta Vaalimaalle, mutta nyt maailmanpoliittisen tilanteen vuoksi koirien oli määrä tulla Latvian ja Viron kautta Helsinkiin. Ostimme kuljetuspalvelun liettualaiselta koirienkuljetus firmalta, joka on toiminut jo vuosia ja vie viikottain koiria eri Euroopan maihin (mm.Belgia, Sveitsi ja Saksa). Kyseistä firmaa käytti myös Viipurin koirat ry kesäkuussa ja kaikki oli sujunut hienosti, joten meillä ei ollut syytä epäillä heidän ammattitaitoaan. Auton ilmastointi tarkistettiin ennen matkaa ja pitkin matkaa saimme videoita koirien kävelytyksestä, juottamisesta ja syöttämisestä ja kaikki näytti hyvältä ja ammattimaiselta. Koirien kuljetukset sovitaan aina hyvissä ajoin, useita viikkoja ennen matkan alkua, joten sääolosuhteita ei voi tietää etukäteen mutta kyseinen firma on kuljettanut koiria helteelläkin kymmeniä kertoja onnistuneesti Euroopassa.

Meitä kohtasi kuitenkin valtava tragedia. Laivamatkan aikana (Tallinna-Helsinki), jonka kesto oli 2 tuntia, koirat olivat saaneet lämpöhalvauksen. Tällä hetkellä on vielä epäselvää, mistä lämpöhalvaus johtui ts. mitkä kaikki asiat olivat pielessä ilmastoinnin suhteen. Auton kuljettaja on aina vastuussa koirien turvallisuudesta matkan ajan ja hänen tehtävänsä on huolehtia koirien hyvinvoinnista. Näin ei tapahtunut ja asia on nyt poliisitutkinnassa. Kaikenkaikkiaan 7 koiraa kuoli ja 3 lopetettiin eläinsairaala Viikissä huonon ennusteen vuoksi. 4 koiraa on vielä tehohoidossa eläinsairaalassa. 18 koiraa selvisi tapahtumasta ja ovat tällä hetkellä omissa kodeissaan sekä hoitopaikoissa. Olemme äärimmäisen järkyttyneitä ja pahoillamme tapahtuneesta. Tällaista ei saisi missään nimessä tapahtua! Olemme kiitollisia, että poliisi tutkii asian perinpohjin, jotta syy tragediaan selviää mutta se ei toki poista koirien kärsimystä eikä tuo heitä takaisin. Yhdistys ei enää järjestä laivakuljetuksia kesäaikaan sekä pohtii muutenkin, miten voisimme omalta osaltamme vaikuttaa koirien turvallisuuteen matkojen aikana tulevaisuudessa.

Yhdistyksen puolesta Mari Laijola (puheenjohtaja)Eläinten suojakoti Toivo ry

Päivitys tiedotteeseen 6.7.2022: Tänään kotiutui viimeinen tehohoidossa ollut koira. Kaikki tehohoidossa olleet koirat selvisivät siis koettelemuksesta. Kiitos Viikin eläinsairaalalle hyvästä hoidosta.