Valikko Sulje

Beauty *Suomessa

Esittely 25.10.2021: Beauty on n. 9-vuotias ja ulkonäöstä päätellen rotuperimässä voisi olla esim. Sharpeita. Beauty asui yli kaksi vuotta Moskovan 3000 koiran tarhalla sekä sen jälkeen Venäjällä kotihoidossa. Ennen tarhalle pääsemistään Beauty asui vuosia äitinsä kanssa ihmisen luona, joka ei koskaan päästänyt sitä ulos. Beauty saapui Suomeen 15.10.21 ja pääsi kotihoitoon Kuopioon, luhtitalon 2. kerrokseen (ulkorappuset). Beauty näyttää pärjäävän mainiosti muiden koirien kanssa, mutta on välinpitämätön niitä kohtaan. Beautylle tarjotaan ruoka omassa rauhassa, koska se väistää heti ruokakupilta jos toinen koira saapuu samaan huoneeseen. Kotihoitaja on myös ottanut käyttöön muovikupin, koska metallisen kupin kolina on häirinnyt Beautyn syömistä. Beauty vaikuttaa siis epävarmalta ja kovin pehmeältä koiralta. Beauty on tottunut elämään myös kissojen kanssa, eikä ole kotihoitajan vieraista kissoistakaan ollenkaan kiinnostunut.

Kuvista näkee että Beauty turkki ei ole aivan priimaa: Beautylla on ollut iho-ongelmia tarhalla ollessaan. Asiaa on tutkittu Venäjällä, ihotauteihin erikoistuneella eläinlääkärillä ja Beautylle aloitettiin hypoallergiaruokavalio, koska epäily on että ongelmat on allergiasta johtuvaa. Kotihoidossa ihon kunto alkoi elpymään. Tulevan kodin on siis varauduttava siihen, että neiti B:n ruokavaliosta täytyy pitää huolta ja herkkujen syöttämisessä huomioitava allergian mahdollisuus (onneksi nuo Royal Canin Hypoallergenic-nappulat menee ihan makupaloina ja koulutus palkkanakin) sekä mahdollisesti tarvittaessa lääkityksen aloittamiseen, jos vaiva uusiutuu. On mahdotonta arvioida miten hyvin turkki alkaa kasvamaan takaisin vai jääkö Beauty harvaturkkiseksi. Vaatettaminen Suomen kylminä vuodenaikoina onkin tarpeen Beautyn lämpöisenä pitämisen turvaamiseksi.

Kotihoitaja kertoo, että Beauty vaikuttaa sulkeutuneelta ja pidättyväiseltä, oikeastaan kaikkea kohtaan. Aivan lähikontaktissa tapahtuva hoito ja käsittely jännittää Beautya, mutta ei ole ollenkaan sen oloinen, että puolustautuisi tilanteissa vaan enemmänkin jähmettyy paikalleen ja antaa hoitaa tarvittavat hoidot. Beauty hakeutuu toistaiseksi mielellään turvapaikkoihin kuten sängyn alle. Toisaalta Beauty vaikuttaisi nauttivan hellittelystä ja silittelystä, kuitenkin samalla aivan kuin tuumailisi että onko tämä ihan ok (onhan kyseessä vielä kovin vieras ihminen). Miehet ovat ainakin toistaiseksi Beautysta naisia jännittävämpiä.

Beautyn kanssa on helppo lenkkeillä, koska neiti B kävelee yleensä taluttajan takana ja käy vain välillä kurkkaamassa mitä edessä näkyy. Autoon Beauty on pitänyt nostaa, mutta itse autoilu tuntuu olevan Beautylle mieleen, vähänkään pidemmällä matkalla rauhoittuu unille. Beauty on osanut jäädä koiraseurassa työpäivien ajaksi kotiin ilman ongelmia, eikä jää haukkumaan edes kun on lyhyitä aikoja jäänyt ilman koiraseuraa yksin. Kotihoitajan terveisten mukaan arki Beautyn kanssa on varsin helppoa, vaikka yhteistä eloa on takana vasta viikko. Beauty on sisäsiisti ja jo parin päivän jälkeen neiti B löysi mm. sängyn ja sohvan, joilla tykkää lepäillä, jos ei pääse kömpimään huonekalujen alle. Beuty saattaisikin tykätä uudessa kodissaa esim. aukiolevan kevythäkin tuomasta turvasta. Toivoisimme että Beauty löytäisi kodin, jossa pääsisi opettelemaan millaista on olla rakastettu perheenjäsen ja joka kärsivällisesti auttaisi Beautya pois kuorestaan, mutta joka hyväksyisi myös sen, ettei Beautysta ehkä koskaan pääse täysin eroon pidättyväisyydestään.

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/ sekä koirien terveysosioon: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptoitavien-koirien-terveys/