Valikko Sulje

Brenda

Päivitys 8.10.23: Brenda on siirtynyt kotihoitoon Virtasalmelle. Esittelyä päivitetään myöhemmin.

Esittely 8.7.23: Brenda (s.20.7.2021) on todennäköisesti karkeakarvainen saksanseisoja. Brenda saapui Suomeen Pietarista n. 5 kk ikäisenä. Nyt Brenda joutuu etsimään uutta kotia, koska nykyisen kodin resurssit eivät riitä. Brenda asuu Rovaniemellä ja on asunut koko Suomessa olonsa ajan kaupungissa kerrostalossa ja lapsiperheessä. Brendan perheeseen on kuulunut myös narttu koira.

Brenda on kodin kertoman mukaan iloinen ja leikkisä hännänheiluttaja, joka rakastaa oman perheen jäseniä yli kaiken. Erityisen leimautunut on perheen äitiin, joka on eniten koiran kanssa on touhunnut ja kouluttanut. Brenda on aktiivinen koira, joka vaatii paljon aktivointia ja tekemistä jottei turhaudu. Rakastaa mm. palloleikkejä, aktivointileikkejä ja nenätyöskentelyä. Joskus leikin lopettaminen on haasteellista, jolloin tarvitsee toisinaan ihmiseltä tukea rauhoittumiseen. Brenda osaa asettua aloilleen (maate) ja pyynnöstä mennä rauhoittumaan, jolloin hakeutuu itse rauhoittumaan haluamalleen paikalle. Koirapuistosta Brenda purkaa energioita oman aikansa ja sen jälkeen hakeutuu lähemmäs ihmistä ja tulee tällöin kutsusta tulee luokse. Leikit toisten koirien kanssa voivat toisinaan käydä rajuiksi, joten toiselta leikin osapuolelta vaaditaan ymmärrystä rajua leikkityyliä kohtaan. Brenda tulee toimeen urosten kanssa, narttujen kanssa on valikoivampi.

Brenda on riistaviettinen koira. Lenkillä Brendaa viekin hajut ja tuolloin Brenda ei malttaisi huomioida omistajaa hihnan toisessa päässä, eikä malta ottaa katsekontaktia lenkittäjäänsä (jonka osaa rauhallisemmassa tilanteessa). Brendalle on koirien ohittaminen ja havaitseminen hihnassa on haastavaa: Brendan kierrokset nousee, se haukkuu ja pyrkii toisen koiran luo. Brenda on hiukan varauksellinen ja epävarma uusia kotiin saapuvia ihmisiä kohtaan, tätä on työstetty palkkaamalla.Brenda antaa käsitellä ongelmitta kuten leikata kynnet (menee lattialle ja joka napsasun jälkeen palkka). Turkin pesusta ei niin välitä, mutta rakastaa sen jälkeistä föönausta. Brenda on perso kaikelle ruoalle ja pääsyä keittiöön voi olla järkevää rajata, jottei pääse varkaisille. Brenda ei ole kuitenkaan osoittanut ruoka-agressiivisuutta ruoasta tai luista, ei ihmisille kuin ei perheen toiselle koirallekaan (luita tarjolla vapaasti lattialla). Brenda on viisas koira ja osaa mm. avata ovet kahvasta. Osaa peruskäskyt, mutta niitä malttaa noudattaa lähinnä sisätiloissa ilman häiriötekijöitä. Brenda lukee ja aistii omistajaansa taitavasti ja brenda käyttää myös itse selkeää kehonkieltä. Brenda on sisäsiisti, osaa ilmoittaa tarpeesta päästä pihalle.

Brendalle etsitään aktiivista kotia maalta tai rauhallisesta ympäristöstä, koska osa haasteista voi helpottaa jo ympäristön muutoksella. Myös oma aidattu piha olisi toivelistalla tai muuten säännöllinen pääsy juoksemaan vapaana aidatulle alueelle, muun aktivoinnin ja yhdessä tekemisen rinnalla. Brenda on sirutettu, steriloitu sekä tautitestattu ennen Suomeen saapumista ja rokotukset ovat voimassa. Brenda on n. 60 cm korkea ja paino on n. 30 kg.

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/

Jos et saa lähetettyä hakemusta, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen adoptio.toivo@gmail.com

Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/

ja koirien terveys-osioon: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptoitavien-koirien-terveys/