Valikko Sulje

Filya

Kovan onnen Filya on n.3-4 vuotias uros, joka pääsi Pietarin tarhalle kotia etsimään koe-eläin laboratoriosta vuosi sitten. Samasta labrasta on tullut Suomeen Daisy mummo. Tarhalla on vielä näiden lisäksi 6 muuta laboratoriosta tullutta koiraa mutta ne ovat kaikki huomattavasti arempia ja eivät ole vielä päässeet adoptio-ohjelmaamme.

Filya oli myös melko arka tullessaan tarhalle mutta reipastui paljon tarhan vapaaehtoisten sosiaalistamisen ansiosta. Suomeen Filya pääsi 10.6 Sillä on ollut Suomessa huonoa tuuria, sillä sen kotikokeilut eivät ole onnistuneet. Syynä on ollut Filyan miespelko ja kissojen jahtaaminen sekä sillä esiintynyt arkuus, mitä esiintyi kun se oli ainoana koirana. Filya selvästi tarvitseekin koiraseuraa. Se tulee loistavasti toimeen kaikenlaisten koirien kanssa ja nykyisessä hoitopaikassaan Eläinten suojakoti Toivossa sen paras leikkikaveri on samankokoinen uros. Täällä Toivossa Filya ei ole lainkaan hankala koira. Sillä oleva miespelko esiintyy miehelle haukkumisena mutta nopeasti se tulee rapsutettavaksi kun sille juttelee ja antaa herkkuja. Lähtökohtaisesti Filya haluaa pitää kaikista ihmisistä mutta monet miehet pelottavat sitä, joten niiden suhteen se tarvitsee enemmän herkkuja ja enemmän juttelua kuin naisten kanssa. Filya on selvästi paimenkoiratyyppinen koira. Se kuuntelee ihmistään hienosti ja jos se erehtyy jahtaamaan kissoja esim.ulkona, se pysähtyy käskystä. Filya haluaa ehdottomasti miellyttää ihmistä. Täällä Toivossa se osaa olla kissojen kanssa varsin hienosti, joten voimme hyvin ajatella Filyaa sellaisten kissojen kanssa samaan talouteen, jotka ovat tottuneet koiriin. Filya rakastaa lenkkeilyä, joten se toivoo pääsevänsä kotiin, missä pääsee myös pitkille lenkeille tai mahdollisesti juoksemaan vapaana turvallisella alueella, sillä sitä Filya rakastaa kaikkein eniten. Sisätiloissa Filya on mukavan rauhallinen.

Filya etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä, mieluiten ok-talosta tai rivitalosta. Kerrostalo ei ole poissuljettu vaihtoehto, mikäli tuleva omistaja on sitoutunut sopeuttamaan Filyaa ajan kanssa kerrostalon ääniin ja olosuhteisiin. Filyan edellisissä paikoissa on muodostunut ongelmaksi se, ettei sen stressin laskua ole jaksettu odottaa. Filya reagoi stressiin selvästi, jolloin paikanvaihdon seurauksena miespelko voi pahentua tai pojalle voi tulla muuta stressikäytöstä (esim.hihnassa räyhääminen). On siis ensiarvoisen tärkeää, että Filyan tuleva koti sitoutuu ehdottomasti siihen, että poika saa kotiutua kaikessa rauhassa ja mahdollisiin haasteisiin varaudutaan. Filyan tulevan kodin täytyy olla se loppuelämän koti ja joku tuleekin saamaan tästä pojasta aivan mahtavan perheenjäsenen. Filyaa pääsee tapaamaan Kemiönsaaressa, Turun lähellä.  Filyan säkäkorkeus on n.60-65cm ja painoa arviolta 30-35kg.  

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/ Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/ ja koirien terveysosioon: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptoitavien-koirien-terveys/