Valikko Sulje

Grinch * Suomessa

(HUOM! Grinch etsii koria Suojele eläintä ry:n kautta, mutta yhdistyksemme auttaa kodin etsinnässä.)

GRINCH – kastroitu uros – synt. 11/2019 ja n. 20kg. Kulkurilta näyttävä piski onkin nokkela kaanaankoira, joka ei tuppaudu vieraan seuraan”. Italialaiselta kasvattajalta peräisin oleva ja rekisteröity. Grinch on rotutyypillinen nuori mies, jonka luonteenpiirteisiin kuuluu mm. nopea reagointikyky/terävyys, liikunnallisuus, reviiritietoisuus ja uskollisuus sekä hellyys omia ihmisiään kohtaan. Grinch rakastaa rapsutuksia ja on jopa alistuvainen tutun ihmisen kanssa, mutta helposti selälleen heittäytyminen rapsutettavaksi kertoo myös aseistariisuvasta selviytymistavasta, sillä ”Grinchu” haluaa olla ystävä ja monet asiat ovat sille edelleen vieraita. Se hakee tukea luotettavaksi toteamaltaan ihmiseltä jännittävissä ja uusissa tilanteissa.

”Grinchu” olisi parhaimmillaan ainoana koirana tai itsensä kokoisen tai pienemmän nartun kaverina. Pienistä nartuista se on tykännyt ehkä eniten sekä vanhoista koirista, olivatpa ne olleet kumpaa sukupuolta tahansa. Grinchun mielestä jännittävien koirien kohdalla hyökkäys on paras puolustus ihan varmuuden vuoksi. Grinch uskoo helposti, jos ihminen komentaa sitä tällaisissa tilanteissa. Autossa Grinch tykkää matkustaa ja sille onkin tehty tilapäisesti häkissä olemisesta turvallinen asia sen entisessä elämässä. Hihnassa se kävelee pääsääntöisesti vetämättä, mutta erityisesti hämärässä jotkut äänet pelottaa sitä.

Uutta kotia etsitään ”Grinchulle” sopivasta ympäristöstä, ensisijaisesti haja-asutusalueelta. Uudella kodilla on oltava kärsivällisyyttä, halua ja osaamista epävarman koiran opettamisessa ja rohkaisemisessa oikeisiin käytösmalleihin, tavallaan avata maailmaa ja luotettavuutta ihmiseen koiralle, joka on kasvanut suppeassa ympäristössä. Naisiin Grinchu tutustuu nopeammin, mutta miehiä se lähtökohtaisesti pelkää ja voi murista, jos ei pääse peruuttamaan. Lapsia Grinch on tavannut ulkona hyvällä menestyksellä, mutta ei elänyt heidän kanssaan.

Kaanaankoira voi vaikuttaa aralta, mutta sen hallitseva luonteenpiirre on terve epäluottamus asioihin, mistä ei ole varmaa selkoa, myös vieraaseen ihmiseen. Kyseessä on alkukantainen rotu, joka omaa vahvan selviytymisvietin ja ne ovat pääsääntöisesti hyvin terveitä. Alun työn jälkeen Grinchistä saa mitä ihanimman ystävän. Tällä hetkellä Grinch on kotihoidossa Nummelassa, ainoana koirana. Ensimmäisen viikon jälkeen talouden mies sai jo ihan normaalisti kulkea samassa huoneessa aiheuttamatta Grinchissä pakoreaktiota. Kotihoitaja kertoo Grinchin jännittävän oviaukkoja ja taloon johtavia rappusia, mutta ne ovatkin pojalle vielä melko uusi juttu. Hoitaja-naiselle Grinch on jo aikamoinen kainalokananen 🥰

Yhteydenotot ensisijaisesti esittelyn kanssa: suojele.elainta@gmail.com