Valikko Sulje

Hupi

Päivitys 19.5.23: Hupi on todellakin yllättänyt kotihoitajan positiivisesti. Hupin kanssa ei ole tullut mitään ongelmia eteen, ja sen kanssa voi lähteä mihin tahansa. Se hyppää autoon mielellään ja matkustaa hienosti paikallaan maaten. Uusiin ihmisiin tutustuu hieman varoen, mutta sekin unohtuu makupalojen myötä. Hoitopaikassa on käynyt myös vieraita koiria, ja tulee kaikkien kanssa juttuun.

Hupi viihtyy hyvin omalla aidatulla pihalla, ja varmasti arvostaisi sitä jatkossakin, joskin se ei ole välttämättömyys. Energiaa pojassa kuitenkin riittää, ja esim nenätyöskentelyä harrastaa mielellään. Hupi jää hienosti kotiin työpäivien ajaksi, ei tuhoa eikä sotke.

Hupi on elänyt myös ainoana koirana, ja vaikka kavereista pitääkin, pärjää myös yksin. Hupi on tottunut isompiin lapsiin. Kävimme myös tutustumassa kissaan, johon suhtautui varovaisen uteliaasti. Hihnakäyttäytymistä pitää vielä opetella, muuten Hupi on täydellinen pakkaus ♥️ 

Esittely 15.4.23: Hupi on 2-vuotias touhukas ja iloinen, herkkä pointteri poika, joka on tullut Suomeen Pietarista puolivuotiaana. Hupi on asunut Suomessa olon aikana paritalossa ja joutuu nyt harmillisesti vaihtamaan kotia, koska perheeseen tulleen uuden koiran kanssa ei kemiat ole kohdanneet. 

Ex-koti kertoo Hupista: ”Hupi viihtyy siellä missä ihmisetkin, useimmiten keittiössä ruoanlaittoa seuraten. Hupi seuraa sisällä kaikkialle ja rauhoittuu parhaiten syliin tai kainaloon istumaan. 

Hupi motivoituu helposti ruoalla, tosin oppiminen tuntuu joskus jäävän ahneuden vuoksi toissijaiseksi. Hupi on n. 65cm korkea ja painaa 22kg. Syö viljatonta nappulaa, koska sillä vatsa on pysynyt kunnossa (Prima dog ankka/silli tai peura/kalkkuna). Puruluista naudannahka puruluut ovat olleet sopivin vaihtoehto.

Hoitotoimet mm. kynsien leikkuu onnistuu hienosti. 

Ulkoilu on ollut haasteellista alusta saakka, hajut tahtoo viedä ulkona kaiken huomion, eikä Vupi malta ottaa esim. kontaktia taluttajaan. Eniten nauttii vapaana juoksemisesta ja silloin mennäänkin lujaa! 

Yksinolo on ajoittain ollut haaste, joten Hupin oleskelu on silloin rajattu portein pienempään tilaan. Pääsy keittiöön on estetty, koska tutkii yksinollessa tasot. Radion auki jättäminen on vähentänyt reagoimista ulkoa tuleviin ääniin. 

Vieraisiin Hupi on suhtautunut aluksi hiukan varautuneesti (voi esim. murista ja haukkua), mutta rentoutuu nopeasti, kun oma ihminen on tilanteessa tukena.

Kotona on tosiaan koirakaveri, johon Hupi suhtautuu yleensä välinpitämättömästi – kun toinen hakee kontaktia niin Hupi kiertää ja väistää tilanteen. Toisaalta intoutuvat joskus liian rajuun leikkiin.” 

Päivitys 17.4.23: Hupi siirtyi kotihoitoon Tervajoelle 14.4.23. Kotihoitajan kertomaa (muutaman päivän kokemuksella): Hupi on innokas ja eläväinen poika, kuten parivuotiaan seisojamixin kuuluukin. Hoitopaikassa on useampi koirakaveri joiden kanssa tulee hyvin toimeen, koosta ja sukupuolesta riippumatta. Hän viettää paljon aikaa aidatulla pihalla koirakavereiden kanssa leikkien sekä juosten myös yksinään. Sisällä rauhoittuu hienosti omiin oloihinsa. 

Hupi kävi lääkärissä tutkituttamassa häntänsä, joka on epämuodostunut jo syntyessään. Nikamat ovat suurelta osin luutuneet yhteen, joka ei vaikuta Hupin elämään muuten kuin vatsan ollessa löysä jolloin häntä jää tielle.

Lääkärissä Hupi käyttäytyi hienosti. Hän kävi myös kylässä vieraassa paikassa jossa vieraat miehet alkuun hieman jännitti, mutta naisväelle antoi auliisti tassua makupalojen toivossa.

Käytiin myös parissa erilaisessa paikassa kävelyllä, jossa ei reagoinut vastaan tuleviin ihmisiin. (Koiria emme ole lenkillä vielä tavanneet.) Hajuja oli paljon, ja niiden perään piti vähän vetääkkin mutta se ei ole ihme, kun on perimänsä perusteella riistaviettinen ja nenänkäyttöön taipuvainen. 

Päivitämme myöhemmin lisää kuulumisia kotihoidosta. 

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/

Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/

ja koirien terveysosioon: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptoitavien-koirien-terveys/