Valikko Sulje

Leevi

Esittely 6.7.23: Leevi on arviolta alle 2-vuotias kastroitu uros. Leevi on pelastettu keväällä Pietarista kaatopaikalta. Kaatopaikallla se oleskeli toisen vanhemman samanrotuisen uroksen kanssa ja he olivat tiivis kaksikko. Vanhempi uros on jo saanut kodin Suomesta. Rodultaan Leevi on keskiaasiankoira mutta varsin avoin ja sosiaalinen rodun edustaja 🙂 Se suhtautuu ihmisiin ja toisiin koiriin avoimesti. Leevi on vielä vähän pentumainen ja tykkää kovasti leikkiä.

Leevi on kotohoidossa Pieksämäellä. Kotihoitopaikassa Leevi on ollut nyt kuukauden päivät ja kotihoitaja kertoo siitä seuraavasti: ”Leevi Lempeä on nuori, iloinen ja leikkisä, suuri jättitassu. Leevi rakastaa ihmisen huomiota, ja ulkona on toistaiseksi kulkenut koko ajan lähellä aitauksen sisällä käyskenneltäessä. Se tulee iloisesti häntä heiluen luokse ja moiskauttaa märän suukon poskelle. Se nauttii paijaamisesta ja huomiosta, ja turkkiakin on saanut harjata niin että pikkuherra on ihan nukahtanut. Leeviä tulee kohdella vähintään yhtä lempeästi kuin se itse on, sillä siitä huomaa että sille on joskus huudettu – jos kotihoitajalla on tarve korottaa ääntä esimerkiksi toisen koiran kakansyönnin keskeyttämiseksi, Leeviltä tulee välittömästi lepyttelyeleitä.

Toisten koirien kanssa Leevi on tullut hyvin juttuun. Se leikittää itseään paljon pienempää pentua, juoksee aidan viertä toimittamassa vahtitehtävänä autojen karkotusta ja lepäilee sitten porukalla varjopaikassa. Leevi ei kuitenkaan ole mikään tossu, jota saisi miten päin vain pyöritellä, vaan se kyllä osoittaa tarvittaessa, missä menee raja. Esimerkiksi toisten urosten selkään hyppimistä tai isottelua se ei suostu katsomaan, ja murahtaa kyllä kuuluvasti, jos kotihoitajan silmä välttää ja sitä yritetään härnätä. Kotikoiran taidot tuntuvat olevan jo lähtökohtaisesti Leevillä hienosti hallussa. Se viettää yksinolonsa toistaiseksi omassa huoneessa, mihin se jää kauniisti lepäämään kun kotihoitaja käy asioilla. Ulkoilut, ruokailut ja hoitotoimenpiteet ovat tähän mennessä sujuneet kaikki hienosti. Vahtitehtävät Leevi on ottanut jo haltuunsa, eikä Leevin valvovan silmän alla varmasti kukaan vieras pääse tiluksille huomaamatta.”

Leevi on sirutettu, rokotettu ja tautitestattu. Leevi painaa n. 45 kg. Leevi etsii kotia maaseudulta omakotitalosta rotunsa vuoksi. Muihin asumismuotoihin sitä ei luovuteta.

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: https://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/ Jos et saa lähetettyä hakemusta, voit laittaa meille sähköpostia osoitteeseen adoptio.toivo@gmail.com Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: https://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/