Valikko Sulje

Mishka

Esittely 5.10.23: Mishka on vuoden ikäinen kastroitu uros. Mishka katsoo ihmistä suoraan silmiin ja sydämeen ❤️ Mishka on ihmiselle pehmeä, henkisesti tasapainoinen, rakastaa lasten kanssa touhuamista sekä on helppo käsitelläkin, teinimäinen ja energinen kuitenkin. Kotiin tulevat vieraat ihmiset Mishka haukkuu ja tarvitsee omistajan hyväksynnän vieraille, jolloin tutustuu nopeasti. Helppoudesta huolimatta Mishka ei ole ”tossukka”. Hänessä on todennäköisesti laumanvartijaa, jolla on mm. rodulle ominaista vahvuutta ja itsenäistä ajattelua, joka näkyy mm. niin ettei ole välttämättä ensimmäisenä tekemässä mitä pyydetään. Uuden kodin tuleekin arvostaa tällaisia rodun ominaisuuksia ellei laumanvartijakoirien sielunmaailma ole ennestään tuttu. Mishka on sisäsiisti, sillä on muutenkin sisäkoiran tavat. Toki touhuavana teininä esim. kanankakkapurkki sisältöinen syötiin, mansikat puskasta, ja kiinnostavat irtotavarat voivat saada kyytiä sekä oksat puista 😃 Mishka on asunut koko ikänsä muiden koirien kanssa ja tulee kaikenlaisten koirien kanssa toimeen, myös ihan pieniä osaa varoa. Ruoka-aggressiota on joitain koiria kohtaan, mutta ei ihmisiä. Keskenkasvuisuudesta johtuen emme voi ennustaa millä tavalla hän tulee ottamaan vieraat ihmiset vastaan omalla tontillaan aikuisena, miten tulee vahtimaan vai vahtiiko tosissaan ollenkaan.

Mishka oli kotikokeilussa pari kuukautta, jossa opittiin, ettei se sovi lintujen eikä kissojen kanssa. Voisi jopa ajatella rotumiksissä olevan lintukoiraa, koska seisoi kanoja samaan tyyliin. Kissoja kohtaan on liian raju, jahtaa niitä. Ponit olivat Mishkalle ok, mutta hevosista, jotka tulivat jälkeenpäin tontille meni kierroksille. Mishka on kuitenkin lähtenyt ratsukon mukana lenkille vapaana eikä siinä ollut ongelmaa. Mishkalle sopiva kaveri on saman ikäinen ja kokoinen uros tai narttu, jonka kanssa saa purkaa energiaa leikkimällä. Seniori-ikäisen vakavamman nartun kanssa ei sovi. Paras leikkikaveri Mishkalle on ollut mm. berninkoirauros ja weimarinseisoja narttu. Ainoaksi koiraksi sopii myös. Mishka hälyytyshaukkuu herkästi, joten ei sovi lähiasutusalueelle.Mishkalla on ollut pentumaista ns. ”tunnevuotamista” eli herkkänä koirana Mishka lukee ihmisen tunnetiloja ja voi pissata alleen, jos tuntee epävarmuutta vaikka siitä, kun ihminen ärsyyntyy tai kun Mishka on iloinen kotiin tultaessa. Tämä on vähentynyt ja sen pitäisi olla ohimenevä vaihe. Arka Mishka ei kuitenkaan ole.

Mishkan tunnettu tarina alkaa siitä, kun omistaja vei luovutusikäisen, matoisen, pennun kodittomien koirien tarhalle Pietarissa. Tarhalla ei haluttu ottaa vastaan rokottamatonta, heikkokuntoista pentua, koska ei ollut riittävää eristysmahdollisuutta. Omistaja suivaantui siinä määrin, että heitti lopulta pennun lumihankeen ja lähti pois. Tarhan henkilökunnan ei auttanut muuta kuin etsiä Mishkalle kodinomainen hoitopaikka, jossa on ollut siitä saakka kunnes tuli Suomeen 9.6.2023.Mishka on 65 cm korkea, painaa +40 kg, sirutettu, rokotettu ja madotettu. Anaplasmoosi, babesia, ehrlichia ja sydän mato on testattu negatiivisiksi. Mishka on kotihoidossa Hausjärvellä.

Tiedustelut: suojele.elainta@gmail.com