Valikko Sulje

Muuta huomioitavaa

Rescuekoirilla on samanlaisia terveysongelmia kuin kellä tahansa koirilla. Yhdistys pyrkii selvittämään adoptoitavien koirien terveydentilan niin hyvin kuin mahdollista. Tästä syystä esimerkiksi kaikilta Moskovasta tulevilta koirilta otetaan verikokeet ennen Suomeen tuloa, mistä käy ilmi perusveriarvot. Lisäksi kaikki moskovalaiset koirat ultrataan sisäelinten kunnon tarkistamiseksi, ihan nuorimpia lukuunottamatta (koska nuorilla koirilla todennäköisesti ei löydy sisäelimistä vielä muutoksia). Koirista otetaan röntgenkuvat, mikäli koiran liikkumisessa havaitaan jotain poikkeavaa. Moskovan 3000 koiran tarhan koirista monilla esiintyy jaloissa jäykkyyttä, mikä johtuu elinolosuhteista eli siitä, että koirat viettävät 90% elämästään tarhalla pienissä häkeissä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että rakenteessa olisi vikaa. Näiden koirien liikkuminen on kuitenkin hyvä aloittaa pikkuhiljaa, jotta jalat ja lihakset tottuvat liikunnan lisäämiseen.

Pietarin koirista verikokeet otetaan vanhemmilta koirilta sekä myös pietarilaiset koirat röntgenkuvataan aina, mikäli liikkumisessa huomataan poikkeuksia. Kuitenkin adoptoijan tulee huomioida, että tarhaoloissa koirat saavat vähemmän liikuntaa kuin kotioloissa, jolloin lonkka-tms. vikoja ei välttämättä huomata tarhalla.

Kaikkien adoptoitavien koirien hampaat tarkistetaan. Huonot hampaat poistetaan ja hampaat puhdistetaan hammaskivestä. Adoptoijan pitää kuitenkin ymmärtää, että Venäjällä hammashuolto ei ole niin tarkkaa kuin Suomessa. Joten saattaa olla, että hampaita joutuu poistamaan Suomessa tästä huolimatta koiran kotiuduttua.

Sairaita koiria yhdistys ei tuo Suomeen. Emme ole kuitenkaan vastuussa ns.piilevistä sairauksista tai vammoista, joita emme ole pystyneet lähtömaassa toteamaan.