Valikko Sulje

Neponen *Suomessa

Esittely 6.11.2021: Neponen on 4-vuotias saksanpaimenkoira-mastiffimix. Pentuna Neponen saapui Suomeen Virosta. Neposella on ollut huonoa tuuria ja nyt hän etsiikin uutta kotia jo toistamiseen itsestään johtumattomista syistä. Neponen saapui kotihoitopaikkaan 30.10.21 Lieksaan. Kotihoitaja kertoo että Neponen on todella tasapainoisen oloinen koiraherra. Ilahtuessaan kotiin saapuvasta hoitajastaan, näkyy Neposen muuten varsin rauhallisessa olemuksessa vinkeää iloa ja hauskuutta, mm. häntä heiluu ja pusujakin annetaan. Neponen tulee hyvin toimeen kotihoitopaikan leikattujen urosten ja nartun kanssa, Neponen puhuukin kotihoitajan mielestä todella hyvin koiraa ja mm. osaa ilmaista hiljaisella murahduksella jos tuntee että toiset koirat ovat liian tunkeilevia tai liian innoissaan (jota ne toisinaan todellakin ovat 😅). Tosin muutamat leikkiin kutsutkin on jo tämän viikon yhteiselon jälkeen nähty Neposen toimesta pihalla, vaikka yleensä onkin oma hillitty itsensä 🧡 Neponen sopii paremmin isompien tai keskikokoisten koirien seuraksi, ihan pienet koirakaverit ei ole paras yhtälö, ihan jo Neposen koonkin huomioiden. Neponen osaa peruskäskyjä sekä osaa pyytää sisään ja ulos, kuopsauttamalla ovea tassullaan.

Neposen lempipuuhaa tuntuu olevan aidatulla pihamaalla makoilu/seisoskelu ja tontin vahtiminen sekä valvonta 💖, niinpä muiden vetäytyessä sisälle viihtyy Neponen tässä puuhassaan pihalla yksin jopa tuntikausia 😊 Kotihoitopaikka sijaitsee omakotitaloalueella, joten ohikulkevat on tomerasti haukuttava, jotta kulkijat tietäisivät, ettei turha käyskentely Neposen vartioiman pihan läheisyydessä ole toivottavaa! 😬 Neponen on jäänyt kotihoitajan työvuorojen ajaksi kotiin koiraseuraan ilman ongelmia, luultavasti kyllä päivän aikana haukkuu tarvittaessa jos kuulee ulkoa ääniä tms., mutta tämä ei omakotitaloasumisessa ole ongelma. Vaikka pihalla lorvailu onkin ihan parasta, niin hyvänä kakkosena tuntuu olevan lenkkeily. Neponen lähteekin hyvin mielellään mukaan kävelylle, joskin hän reagoi (ainakin toistaiseksi) muihin koiriin haukkumalla ja vetämällä koiria kohden, ja tässä on tarvittu taluttajalta voimaa, ettei koira vie lenkittäjää mukanaan. 

Neponen on sisäsiisti. Hän on tottunut entisessä kodissaan asumaan kissojenkin kanssa, joten oletettavasti myös kissakoti sopisi Neposelle, tosin aina uusien kissayksilöiden kanssa tutustuttaminen täytyy tietenkin tehdä järkevästi ja tarvittaessa pikkuhiljaa. Aivan nuorista lapsista Neponen ei oikein pidä, joten mieluiten etsinnässä on aikuiskoti tai koti jossa lapset on jo selvästi varttuneempia. Hoitotoimet onnistuu moitteetta: vaikka näkee ettei esim. korvien putsaus ole Neposen mielipuuhaa. Kynsiäkin Neposelta on jo testimielessä leikattu ja niitä riittääkin leikattavaksi, koska Neposella on tuplakannuskynnet takajaloissaan. Uudessa kodissa toivotaan olevan kokemusta ja ymmärrystä laumanvartija-rotuisen koiran käytöksestä tai vähintäänkin halua oppia tulkitsevaan vartiontivietin omaavan koiran sielunmaisemaa ja sitä miten se täytyy arjessa huomioida. Tämä varsin ihastuttava ”Bamse” eli Maailman vahvin nalle etsii omaa loppuelämän kotia, jossa saisi vahtia oman valtakuntansa ja rakastaa omia ihmisiään 💖

Neponen on n. 70 cm korkea ja painaa 61 kg, ylipainoa on kertynyt n. 5 kg verran, mutta hieman katsomalla ruokavalion perään sekä säännöllisellä liikunnalla mitat saadaan kyllä kohdilleen.  Neponen on sirutettu, rokotettu sekä kastroitu.

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/ Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/