Valikko Sulje

Pega

Esittely 7.5.23: Pega pääsi 28.4 Suomeen kotihoitoon Pietarista. Pega on steriloitu n. 8- vuotias narttu. Tyttö on osoittautunut oikeaksi kultakimpaleeksi hoitopaikassaan Vantaalla. Kotihoitaja kertoo Pegasta seuraavaa:

Pega on hurmaava rouva. Ikä ei tässä koiruudessa vielä paina. Pega on leikkisä, omaa ihmistään rakastava todellinen ihmisen pras ystävä. Pegan ensimmäinen viikko kotihoidossa on sujunut todella hyvin, häneltä löytyy kaikki kotikoiran taidot. Pega on kotihoidossa kerrostalossa, kerrostaloelämä sujuu todella hyvin. Pega on hiljainen tyyppi, ei ole kertaakaan haukkunut tai muuten ääntä pitänyt. Kotihoitopaikassa on kaksi kotihoitajan omaa koiraa, uros sekä narttu. Pega tulee heidän kanssaan hyvin toimeen, on kuitenkin kotona hyvin välinpitämätön koirakavereistaan. Ei ole ilmennyt resurssien vahtimistakaan. Pega on ollut näiden kahden muun koiran kanssa keskenään työpäiviä, nämä sujuneet oikein hyvin. Pega nukkuu läpi ihmisen työpäivän. Pega on ollut myös täysin yksinään kotona joitain hetkiä, nämäkin hän on ottanut oikein rennosti. Pega on sisäsiisti. Kotona hän tykkää leikkiä vinkuvilla pehmoleluilla ja ulkona hän tykkää leikkiä ihmisen tai muiden koirien kanssa. Vastapainona on todella kivaa olla rapsuteltavana ja nukkua. On kuitenkin suhteellisen itsenäinen, menee yksin nukkumaan toiseen huoneeseen eli ei ole koko ajan ihmisen perässä. 

Pega ulkona rakastaa mennä nenä edellä ja haistella ja tutkistella ympäristöään. Milloin haistelee samaa pusikkoa useamman minuutin ja milloin mennään vauhdikkaammin. Pega jonkin verran vetää hajujen perään mutta jo viikossa meno on rauhoittunut ja Pega hienosti oppinut kulkemaan rauhallisemmin. Voimaa kuitenkin tältä rouvalta löytyy. Ei ole pelännyt autoja, pyöriä tai ohikulkijoita. Ohittaa muut koirat ongelmitta seuraten mieluummin kotihoitajan namitaskua, jos pimeällä joku ohittava koira haukkuu, saattaa Pega sitä vähän jännittää. Pega on rohkea ja menevä tyyppi kuka tykkää lenkkeillä. 

Autossa Pega matkustaa ongelmitta maisemia katsellen. Pesulla käynti, kynsien leikkuu, harjaus ja muut hoitotoimenpiteet sujuvat kivasti. Pega on ruoasta paljon motivoituva koira joten sen avulla hänen kanssaan on helppo opetella uusia asioita. Pega on herkkä, rakkautta täynnä oleva ihana rouva. Pega on sirutettu, rokotettu, tautitestattu. Painoa n.25kg, säkäkorkeus n.60cm.

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/

Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/

ja koirien terveysosioon: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptoitavien-koirien-terveys/