Valikko Sulje

Pontus

Esittely 17.7.23: Yhdistys auttaa alkuperäistä omistajaa kodin etsinnässä.

1,5 vuoden ikäinen (synt 24.1.2022) leikkaamaton suomalainen Pontus etsii jälleen uutta kotia. Pontus on keskiaasiankoiran ja pyreneittenkoiran sekoitus, uros-koira. Pontus etsii kotia mieluiten ainoana koirana, ainakaan leikkaamattomien urosten kanssa ei tule toimeen. Kissojen kanssa Pontus tulee juttuun. Pontus on vaihtanut kotia jo kertaalleen ja nykyisessä kodissa haasteena on hihnassa vetäminen toisinaan, etenkin kun toisia koiria tulee vastaan ja tämä syy, miksi Pontus jälleen etsii kotia 😔 Ensimmäisessä kodissaan Pontuksella oli ongelmana se, ettei tullut toimeen kodin toisen leikkaamattoman uroksen kanssa ja lähti tästä syystä uuteen kotiin keväällä 2023.

Pontus on kiltti luonteeltaan ja rakastaa ihmisiä, vahtii kyllä haukkumalla mutta ei ole aggressiivinen. Koska kyseessä on laumanvartija, tulee tulevan kodin sijaita maaseudulla ok-talossa. Pontus on tottunut olemaan sekä sisällä, että ulkona ja koska on niin ihmisläheinen niin pelkkänä ulkokoirana tuskin viihtyisi. Ensimmäisessä perheessä oli kolme lasta, joten on tottunut lapsiin.

Pontus on aktiivinen ja tarvitsee tekemistä ja lenkkejä. Miinuksena ruoka aggressiivisuus eli ruokaa ei voi olla esillä tai Pontus omii kaiken 😃 Pontuksen pitää siis syödä yksin. Pontus on myös mustasukkainen huomiosta ja jos oma ihminen rapsuttaa sitä, ei muiden tarvitse tulla lähelle vaan tämä aika on Pontukselle 🙂 Hihnassa Pontus kulkee nätisti ja yksinolot ovat sujuneet hyvin.

Pontus etsii laumanvartijoista ymmärtävää kotia ja on tällä hetkellä Haminassa. Säkäkorkeus 72cm, painoa 62kg.

Yhteydenotot alkuperäiselle omistajalle Janette Heikkilälle p. 0405505200