Valikko Sulje

Pudra – Saanut kodin

N.11 kk steriloitu narttu
Sirutettu, rokotettu ja tautitestattu
Kotihoidossa Tervajoella Vaasan kupeessa
Säkäkorkeus n.50 cm, painoa n.25 kg

23.3.24 Pudra asteli Suomen maan kamaralle sisarensa Vatan kanssa Moskovasta. He ovat hyvin onnekkaita, sillä vain pieni osa Moskovan 3000 koiran tarhalle päätyneistä koirista pääsee koskaan pois. Pudra on kotihoidossa samassa paikassa Vatan kanssa. Tytöt etsivät koteja erikseen, mutta toki jos löytyy koti jossa on tilaa kahdelle teinille, niin yhteinen koti on myös mahdollinen. 

Pudra on sisaruksista ehkä aavistuksen läheisyyden kaipuisempi: hän antaa nallekarhumaisia halauksia ja rakastaa olla ihmisen sylissä. Pudraa pääsi hoitopaikassa puremaan kyy, ja oli sairaalassa saamassa hoitoa. Se pääsikin varoittavaksi esimerkiksi Seinäjoen eläinsairaalan somepäivitykseen hoitohenkilökunnan kuvailulla: ihana ja kiltti. 

Ihania ja kilttejä tytöt tosiaan ovat. Niitä saa käsitellä “kuka vain” ja esim. kynsien leikkaus sujuu ihan vaan ottamalla koiran syliin ja tarttumalla toimeen. Palkkioksi riittää rapsuttelut ja kehut. Lenkille lähdetään aina mielellään ja siellä jännittävät tilanteet kohdataan ja ohitetaan. Koska tytöt eivät ole nähneet elämässään juurikaan muuta kuin koiratarhan, on luonnollista että uudet asiat ja tilanteet voivat jännittää. Ihmiseen tytöillä on täysi luottamus, joten sillä pääsee jo pitkälle. Tytöt kävelevät kauniisti hihnassa. 

Muiden koirien kanssa molemmat tulevat hyvin toimeen ja uudessa kodissa voisikin olla reipas koirakaveri. Mitään citykoiria Pudra ja Vata eivät ole, ja varmasti arvostaisivat edes pientä pihaa vahdittavaksi uudessa kodissa. Esimerkiksi rivitalo rauhallisella alueella voisi olla sopiva koti. 

Hoitopaikassa tytöt saavat ulkoilla vapaasti omassa pihassa ja viettävätkin paljon aikaa ulkona tiluksia tutkien ja vahtien. Tytöt ovat viettäneet talven Moskovassa kylmässä kopissa, ja niillä on hyvin paksu turkki, joten ulkona viihtyminen on hyvin loogista. Ehkäpä kesäturkin ja tulevien lämpimien kelien myötä hakeudutaankin sisälle varjoon. Iltaisim tytöt hakeutuvat nytkin turkkeineen kaikkineen sisälle nukkumaan ja hetkittäin jopa sänkyyn kotihoitajan viereen. 

Tytöt ovat täynnä vauhtia ja rakkautta. Tarhalla lapsuutensa viettäneet pennut ovat vasta aloittaneet kotikoirana elämisen taidot, joten niille on kaikki uutta. Sohvatyynyt ja kengät saavat kyytiä, mutta he luopuvat aarteistaan kiltisti.

Pudra ja Vata ovat niin samasta puusta veistettyjä että vaikea mainita suuria eroavaisuuksia. Ehkä persoonat kasvavat enemmän omikseen, jos he poistuisivat toistensa vaikutuspiiristä 🤔 Vaikka Vata ja Pudra ovat yhteisessä kotihoitopaikassa hyvin kiinni toisissaan, he ovat vielä nuoria ja ehtivät opetella taitoja uuteen elämään omissa kodeissaan, joten niiden ei tarvitse löytää yhteistä kotia. 

Yhteydenotot kotiselvityslomakkeella:

https://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/

Jos et saa lähetettyä hakemusta, voit laittaa meille myös sähköpostia osoitteeseen 

adoptio.toivo@gmail.com

Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin:

https://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/