Valikko Sulje

Ryzhulka

Päivitys 3.7.2021: Ryzhulka alias Risu on n. 11-vuotias steriloitu narttu, mutta ei ikinä uskoisi ikää! 😁 Ryzhulka saapui 18.6. Pietarin tarhalta kotihoitoon Joensuuhun omakotitaloon ja ensimmäiset pari viikkoa ovat sujuneet mitä mainioimmin. Kotihoitajat kuvailevat Ryzhulkaa todella tasapainoiseksi, reippaaksi ja iloiseksi, kaiken kaikkiaan erittäin helpoksi koiraksi. Vaikka Ryzhulka osaa rauhoittua hienosti se on ikäisekseen erittäin aktiivinen ja vahva, ja onkin todella vaikea nähdä sitä mitenkään ”mummoikäisenä”. Lenkkeilyintoa ja muutenkin intoa riittää, helteistä huolimatta Ryzhulka jaksaisi melkeinpä pidempiä lenkkejä kuin kotihoitajat. 😃 Lenkeillä nuuskuttelu on lempihommaa, mutta Ryzhulka on myös oppinut ”jätä”-käskyn ja osaa tarvittaessa jättää jopa supertärkeät hajut. Ihmisen läheisyys on Ryzhulkasta ihanimpia asioita maailmassa ja se viihtyykin jopa sylissä tilaisuuden tullen ja tykkää pusutella ihmisiä. Miehiä ei ole toisen kotihoitajan lisäksi tullut vielä paljoa vastaan, mutta ulkoillessa vastaan tulevat vieraatkin naiset ainakin ovat ihania ja naapurin lapsetkin ovat saaneet käydä rapsuttamassa Ryzhulkaa.

Muutamien tuntien yksinolot ovat myös menneet ongelmattomasti, sitä pidempiä aikoja ei ole vielä harjoiteltu. Toiset koirat varovasti kiinnostavat lenkeillä, mutta niihin ei reagoida kummemmin. Ryzhulka on päässyt kunnolla tutustumaan yhteen koiraan ja tuolloin se kävi ajoittain haistelemassa tätä, mutta kiinnostui pian taas enemmän ihmisistä. Kotihoitopaikassa on kaksi kissaa, joiden kanssa yhteiselo on sujunut hyvin. Kissoista arempi on yllättäen tullut todella hyvin Ryzhulkan kanssa juttuun ja reippaammankin kissan kanssa on sujunut, joskin siitä on joku kerta yksittäisellä haukulla ilmoitettu. Ryzhulkan voisi ajatella sopeutuvan myös kerrostaloelämään. Ensimmäisten päivien jälkeen se ei ole säikkynyt mitään ääniä, eikä se hauku kuin harvoin. Helpon luonteensa puolesta Ryzhulkaa voidaan ajatella monenlaisiin asumismuotoihin. Myös lapsiperhe on varmastikin hyvä vaihtoehto. Ainoana koirana ja huomion keskipisteenä se todennäköisesti olisi tyytyväisin, vaikka tarhalla tulikin mutkattomasti toimeen toisten koirien kanssa. Ryzhulkan säkäkorkeus on n.50cm. Se on tautitestattu, sirutettu, rokotettu ja steriloitu.

Tarhakuvaus 25.4.21: Ryzhulka on n. 11 vuotias narttu. Ryzhulka on todella ihana tyttö. Se on ikäisekseen hyväkuntoinen, joten ei sitä osaa ”mummona” lainkaan ajatella. Ryzhulka on aina hyväntuulinen, se rakastaa ihmisiä mutta se tulee myös toisten koirien kanssa juttuun hienosti. Tyttöä on helppo käsitellä ja teini-ikäiset lapset lenkittävät sitä tarhalla mielellään. Ryzhulkasta on vaikea keksiä mitään huonompaa sanottavaa, sillä hän on todella täyden kympin tyttö! Ryzhulka pitää myös lapsista ja sopinee hyvin kouluikäisten lasten perheeseen. Sen historiasta tiedetään sen verran, että pentuaikansa se sai elää kotikoirana. Täytettyään vuoden, se jostain syystä hylättiin ja se joutui eräälle yksityiselle tarhalle Pietariin. Siellä tyttö sitten ehti elää 10 vuotta kunnes tarha lopetettiin ja tästä syystä Ryzhulka on tällä hetkellä yhteistyötarhallamme Pietarissa.

Reippaan ja avoimen luonteensa puolesta Ryzhulka oppisi varmastikin elämään kaupunkiolosuhteissa ja kerrostalossa. Sitä voidaan ajatella myös ainoaksi koiraksi koska se on niin kovin ihmisrakas. Ryzhulka on kuitenkin elänyt koko ikänsä toisten koirien kanssa, joten ainokaisena oleminen vaatinee hieman opettelua. Ryzhulka ei ole mikään kovin iso koira, säkäkorkeus 45-50cm. 

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/

Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/

sekä koirien terveysosioon: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptoitavien-koirien-terveys/