Valikko Sulje

Sara

Esittely 10.10.2021:

Sara on n.6-7 vuotias espanjanmastiffi mix tyttö. Se on kotoisin Espanjasta ja se on pelastettu espanjalaiselta kodittomien koirien tarhalta Suomeen. Valitettavasti Saran omistaja menehtyi ja tästä syystä tyttö saapui meille Eläinten suojakoti Toivoon kotia etsimään. Sara on äärimmäisen ihana tyttö ja se rakastaa ihmisiä mutta se on epävarma toisten koirien kanssa. Pienten koirien suhteen Saran epävarmuus ei esiinny mutta isommille se murisee epävarmuuttaan ja stressitilanteessa voi myös käydä toisen koiran päälle. Tästä syystä Saralle etsitään kotia joko ainoana koirana tai pienten koirien kaverina. Kissoihin Sara suhtautuu hienosti.Sara on laumanvartijakoira ja se tarvitsee kodin maaseudulta omakotitalosta. Aidattu piha on plussaa mutta ei välttämätön. Sara vahtii komeasti haukkumalla mutta ottaa vieraatkin ihmiset vastaan iloisesti. Se rakastaa hellyyttä mutta viihtyy myös omissa oloissaan kuten laumanvartijoilla on tapana. Sara tykkää lenkkeillä ja kulkee hihnassa hienosti. Yksinolot sujuvat moitteettomasti ja Sara on sisäsiisti. Sara rakastaa autoilua ja on mukava reissukaveri 🙂

Saralla on laumanvartijalle tyypillistä ruuan vahtimista ja stressitilanteessa lievää resurssiaggressiota, mikä ilmenee murisemalla. Sara ei sovi kokemattomalle ihmiselle vaikka se on perusluonteeltaan kiltti ja ystävällinen. Sara on myös huomattavan suuri, säkäkorkeus on siinä 75cm paikkeilla ja painoa arviolta yli 60kg.

Sara on käytetty kyynär-ja lonkkakuvissa, missä sillä on todettu jonkun verran nivelrikkoa. Tämä ei toistaiseksi koiraa vaivaa ja se liikkuu hyvin mutta tulevaisuudessa tukihoidot ja kipulääkitys ovat todennäköisesti tarpeen. Sara on rauhallinen ja viisas koira, oikea kultakimpale oikeissa käsissä. Tyttö on sirutettu, rokotettu ja steriloitu ja odottaa omaa kotiaan Kemiönsaaressa Turun lähellä.

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/