Valikko Sulje

Shana

Esittelyteksti 4.1.2022:

Shana, on ihana tyttönen n. 3,5 vuotias (arvioitu synt. aika 30.9.2018), joka etsii uutta kotia Kuopiosta käsin. Shana on tullut Suomeen Pietarista toukokuussa 2019. Tässä nykyisen omistajan kertomaa:

Shana tuli 7kk ikäisenä minulle nopealla aikataululla oltuaan Suomessa vasta pari päivää eroahdistuksen vuoksi. Kävi kuitenkin ilmi, ettei Shana potenutkaan eroahdistusta ja kyseessä oli enemmänkin suuren muutoksen tuoma hetkellinen ahdistuminen. En kuitenkaan voi mennä takuuseen siitä, kuinka Shana on täysin yksin kotona, sillä on elänyt koko ajan muiden koirien kanssa.

Syyt, miksi Shanasta joudun luopumaan, on seuraavat:- Nykyiset kotiolot tuntuvat olevan Shanalle liian vilkas. Ympärillä elää kolme vauhdikasta belgianpaimenkoiraa sekä kaksi kissaa. – Shana on arkuudesta huolimatta ottanut yhteen vanhimman koirani kanssa, joka on ollut lauman alfa. Nyt kuitenkin vanhin koirani heikkenee ja sokeutuu, niin Shana ilmeisesti pyrkii nousemaan hierarkiassa ylöspäin ja ”poistamaan heikon laumasta”. En voi riskeerata koko laumaani, sillä toisella belgillä on epilepsia.

Alkuun herkkä neiti ilmoittaa kaikista henkilöistä haukkumalla suureen ääneen, sillä omaa kovan vahtivietin. Ei kuitenkaan ole ilmennyt minkäänlaista aggressiivisuutta ihmistä kohtaan, vaikka saattaakin epävarmuutensa ja vahtiviettisyytensä vuoksi nostaa niskakarvat pystyyn samalla kun ilmoittaa ovesta tulevista ihmisistä. Haukkuminen loppuu, kun Shana pääsee tutustumaan ihmisiin. Ihmisen ollessa epävarma, Shana reagoi vahvemmin.

Pehmeät ja lämpöiset paikat ovat Shanan mieleen. Sängyssä tykkää möngertää peittojen alle ja sohvalla viltit ovat parhautta! Neiti osaa olla lähes huomaamaton kotioloissa, sillä saattaa siirtyä toiseen huoneeseen nauttimaan lämmöstä ja omasta seurastaan. Siitä huolimatta Shana on aina valmis toimintaan ja vinttikoiramaisuutensa ansiosta vauhti onkin nopea! Hihnassa Shana saattaa murista ja nostaa niskakarvoja pystyyn toista koiraa ohittaessa, mutta ennakoimalla näiltäkin pystyy välttymään. Usein reagoi vahvemmin, jos mukana on toinen koira.

Voisin kirjoittaa aiheesta vielä paljon, mutta yhteenvetona:Shanalle sopisi parhaiten koti, jossa olisi ehkä yksi koirakaveri, joka olisi suunnilleen samoja ikiä. Vanhan tai huonokuntoisen koiran kaveriksi ei sovi. Rauhallinen ja tasainen ympäristö, esimerkiksi maalta, olisi optimaalinen jo ihan äänen käytön vuoksi. Uuden kodin ihmisen/ihmisten tulisi olla rauhallisia ja pehmeitä, mutta ehdottomasti napakkuutta ja johdonmukaisuutta tulee omata. Lapset saattavat olla jännittäviä nopeiden liikkeiden vuoksi. On ollut jonkin verran tekemisissä lasten ja ihan vauvojenkin kanssa (vauvoja vahtii). Lisäksi on tottunut kissoihin, toisiin koiriin, kaneihin ja hevosiin. Shanalla on vähän riistaviettiä, mutta tämä on hallittavissa oleva asia.

Helppo kotikoira jos äänenkäyttö ja epävarmuus ei ole este! Shanasta saa ihanan kainalokaverin ja reippaan lenkkeilijän! Hoitotoimenpiteitä pelkää, esimerkiksi kynsienleikkuuta. Antaa kuitenkin tehdä, mutta on pelokas, vaikka minulla ollessa koiraa ei ole satutettu. Tällä hetkellä syö lohipohjaista nappulaa ja lisäksi välillä raakaa. Terveyden suhteen kaikki on ollut kunnossa, mutta yksi sylkirauhastulehdus ollut ja lähtenyt ab-kuurilla (ilmeisesti rajuista leikeistä). Omaa yllättävän kestävän vatsan! Shana on myös rekisteröity Suomen Kennelliiton FIX-rekisteriin.

Shana on sirutettu, rokotettu, steriloitu, tautitestattu. Säkäkorkeus noin 55-60cm ja paino 23kg. Kerron mieluusti lisää Shanasta ja tyttöä voi tulla tapaamaan Kuopioon!

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/