Valikko Sulje

Sun

Päivitys 3.7.2021: Sun on saapunut 18.6.2021 Suomeen kotihoitoon. Sun asuu kotihoitopaikassa Jyväskylässä kerrostalossa, jossa on 4 muuta koiraa. Kotihoitaja kertoo tytöstä seuraavaa: Suni on lempeä ja rauhallinen, erittäin vaatimaton mummeli, joka pitää kovasti omasta rauhasta, mutta on kotihoidossa alkanut hakea itse kontaktia ja rapsutustakin alkanut pyytää lisää. Vieraita ihmisiä kohtaan Suni on kohtuullisen välinpitämätön. Se ei ole sinänsä arka, mutta ei myöskään välttämättä ota kontaktia ellei herkkuja ole tarjolla.

Toisten koirien kanssa Suni tulee erittäin hyvin toimeen. Se väistää konfliktitilanteissa, mutta on alkanut osata pyytää toisilta koirilta myös omaa tilaa ja omaa rauhaa levätessään. Suni on pitänyt kovasti toisista leikkisistä ja iloisista koirista, ja se lähtee mielellään leikkiin mukaan oman jaksamisensa rajoissa. Liian riehakkaita koiria Suni on osannut kauniisti komentaa antamaan sille tilaa.

Kerrostaloelämä ei ole Sunia hätkäyttänyt, hississä ja portaissakin se on kulkenut heti kuin luonnostaan. Ulkoa tai rappukäytävästä kuuluviin ääniin se ei toistaiseksi ole reagoinut mitenkään. Koiraportit eivät tätä neitiä pitele, jos se haluaa niistä mennä yli. Yksin jäädessään Suni on nukkunut rauhassa ja palatessa laiskasti nostanut päätään tarkistaessaan, kuka ovesta saapui.

Mikään himolenkkeilijä Suni ei ole. Se haluaa kulkea rauhallisesti askel kerrallaan hajuja tutkien ja maailmaa ihmetellen. Se nauttisi varmasti hiljaisesta elämästä rauhallisessa ympäristössä. Suuri koiralauma Sunia varmaan stressaisi, mutta mukavasta kaverista olisi varmasti iloa. Kissoja kohtaan Suni on täydellisen välinpitämätön. Suni on tautitestattu, rokotettu, sirutettu ja steriloitu Säkäkorkeus n.50-55cm.

Tarhakuvaus 6.5.2021: Sun on n. 11 vuotias narttu. Sun on todella liikuttava herkkä tyttö, joka on elänyt lähes koko elämänsä eräällä yksityisellä tarhalla Pietarissa, joka sittemmin on suljettu. Tästä syystä Sun monen muun tarhalla olleen koiran tavoin muutti yhteistyötarhallemme Pietariin. Sun ei ole pahemmin nähnyt maailmaa elämässään ja se suhtautuu vieraisiin ihmisiin varauksellisesti, sillä sen elämä on ollut hyvin suppeaa tarhaelämää tähän asti. Sun on kuitenkin äärimmäisen kiltti ja varovaisen utelias tutustumaan myös vieraisiin ihmisiin. Kunhan sille annetaan aikaa, se kyllä tulee ottamaan kontaktia ja ujostellen koittaa tehdä tuttavuutta, mikä on varsin liikuttavaa. Hihnassa Sun osaa kulkea hyvin ja se viihtyy koirakavereiden kanssa, sillä se on elämässään viettänyt paljon enemmän aikaa koirien kuin ihmisten kanssa. Sunin tulevassa kodissa olisi hyvä olla kiva ja reipas koirakaveri odottamassa. Lisäksi olisi hyvä, että tuleva koti sijaitsisi rauhallisessa ympäristössä ja mikäli perheessä on lapsia, tulisi niiden olla jo varttuneempia. 

Sun toivoo vielä mahdollisuutta päästä eläkepäiviksi nauttimaan kotikoiran elämästä vaikka lähes kaikki, mitä siihen kuuluu, tulee Sunille vielä opettaa. Tämä nöyrä ja kiltti tyttö on kuitenkin kaiken sen opettamisen arvoinen.

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/

Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/

sekä koirien terveysosioon: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptoitavien-koirien-terveys/