Valikko Sulje

Grunya

Kotihoitopaikan kertomaa 18.11.20: ”Grunya saapui Suomeen perjantaina 13.11 ja pääsi kotihoitoon Kuopioon. Kotihoitopaikassa asustaa Grunyan lisäksi toinen narttukoira sekä kissoja, ja yhteiselo sujuu mainiosti. Grunya opettelee nyt kerrostaloasumisen taitoja ja onkin jo mm. jäänyt yksin kotiin (koiraseurassa) ilman ongelmia. Tullessaan Grunya oli todella jännittynyt ja stressaantunut, mutta kotona omalla porukalla enin jännittyneisyys helpotti parissa päivässä: edelleen Grunya on kuitenkin ujoksi/araksi luokiteltava koira ja se tulevan kodin täytyy pitää mielessä. Grunya varmasti hyötyisi tulevassa kodissaan rohkean koiran seurasta ja esimerkistä, kuten kotihoidossakin toistaiseksi sen on mm. lenkillä on helpompi taivaltaa koirakaverin seurassa. Rauhallisesti käyttäytyvät lapset Grunya hyväksyy rapsuttajiksi ja rapsutuksia Grunya tuntuu haluavat paljon.”

Esittely tarhalla: Grunya on vasta reilun vuoden ikäinen melko pienikokoinen tyttö. Se on elänyt pennusta asti Etelä- Venäjällä sijaitsevalla Pjyatigorskin tarhalla, mutta se siirtyi Pietarin tarhalle, kun Pjyatigorskin tarhan pitäjä sairastui syöpään eikä pystytty enää huolehtimaan koirista.

Grunya on luonteeltan ujo ja lisäksi se ei ole saanut sosiaalistamista pentuiässä tarhaoloistaan johtuen. Pietarin tarhalla on kuitenkin upea määrä ihania vapaaehtoisia, jotka ovat pyrkineet viime kuukausina sosiaalistamaan tyttöä ja ovat opettaneet sitä käymään hihnassa lenkillä jne. Vaikuttaa siltä, että Grunya pitää teini-ikäisistä lapsista erityisesti, jos ne ovat rauhallisia, varmaankin siksi, että kokee ne ei-pelottavina. Grunya on lempeä tyttö, ja se on oppinut nauttimaan myös silityksistä ja rapsutteluista. Jos Grunyaa jokin asia pelottaa, se ikäänkuin vetäytyy kuoreensa, se ei ole koskaan aggressiivinen.

Grunyan tulevassa kodissa pitäisi olla toisia koiria, sillä tyttö ehdottomasti tarvitsee myös reipasta ja kilttiä koiraseuraa ymmärtäväisten ihmisten lisäksi. Kaikki muutokset varmasti jännittävät tätä herkkää tyttöä, joten hänen tulevan kotinsa pitäisi olla vakaa ja sellainen, missä ei olisi tiedossa muuttoa tai suurempia elämänmuutoksia. Mahdollisimman rauhallinen ympäristö olisi myös toki paras vaihtoehto. Säkäkorkeus n.43cm.

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/

Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/ ja koirien terveysosioon: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptoitavien-koirien-terveys/