Valikko Sulje

V-pennut

Tarhaesittely 3.10.2021:

Vulcan, Vesna ja Volna ovat borzoi-mix pentuja. Niiden äiti on todennäköisesti puhdas borzoi, jota odottaa koti Suomessa, isä on tuntematon. Pennut ovat syntyneet huhtikuun loppupuolella. Yhteistyötarhamme pitäjät järjestivät pentueen emoineen tarhalleen Pietariin toukokuun alussa kun niille ei löytynyt muualta paikkaa, vaikka ne syntyivätkin kaukana Pietarista. Pentujen äiti on ystävällinen ja kiltti luonne ja on huolehtinut pennuistaan upeasti ❤️ Vinttikoiran tulevan kodin on varauduttava, että vinttikoiran olisi saatava juosta aidatulla alueella vapaana säännöllisesti eli jos omaa tonttia ei ole aidattu riittävän korkein aidoin (mielellään väh. 150cm) on käytävä säännöllisesti koirapuistossa tai vastaavassa aitauksessa/maneesissa, jotta koira saa purkaa juoksemisviettiään. Vinttikoirilla on myöskin usein melkoisen vahva riistavietti, joten lenkillä puput yms. eläimet voivat aiheuttaa voimakkaitakin reaktioita, samasta syystä esimerkiksi kissatalouteen sopivuutta ei voida taata. Pennut kasvavat aikuisena keskikokoisiksi n.55cm eli vaikuttavat perus borzoita hieman pienemmiltä.

Huom! Pennut tullaan kastroimaan/steriloimaan ennen Suomeen saapumista.


Vulcan / VARATTU!:

Vulcan on uros, joka on täynnä positiivista energiaa. Se antaa ihmisille loputtomasti pusuja ja on kokoajan iloinen. Tarhaoloissa Vulcan vaikuttaa rohkealta ja avoimelta ja se ei säiky vieraitakaan ihmisiä. Lenkillä se on reipas. Tulevan omistajan on syytä kuitenkin huomioida, että pennut ovat varmasti alkuun arempia kuin tarhalla, kun ne joutuvat eroon toisistaan ja tutusta ympäristöstä. Vulcan lenkkeilee tarhalla teini-ikäisten lasten kanssa.


Vesna:

Vesna on hyvin energinen ja aktiivinen tyttö. Se on veljeään Vulcania energisempi ja hieman levottomampi siinä suhteessa, että se innostuu hössäämään enemmän eikä keskittymiskyky ole ihan maailman parhaimmasta päästä 🙂 Myös Vesna käy tarhalla lenkillä, mutta sen hihnakäyttäytyminen hössäämisen vuoksi ei ole ihan niin hyvää kuin Vulcanilla. Tarhan vapaaehtoinen, joka lenkkeili Vesnan kanssa ensimmäistä kertaa, kuvaili lenkkiä seuraavasti:”Me lensimme pellolla, tuntui kuin Vesna olisi ollut tulessa 🙂” Tämä tyttö etsii siis aktiivista kotia, joka nauttii pitkistä lenkeistä ja on valmis panostamaan tytön energisyyteen. Vesna on veljensä tavoin hellyydenkipeä pusukone 🙂


Volna / VARATTU:

Volna (eli musta pentu) on pentueen varovaisin ja rauhallisin. Siinä, missä Vesna ja Vulcan juoksevat ihmisten luo pusuja antamaan, katselee Volna hetken aikaa vierestä ennenkuin seuraa sisaruksiaan. Myös Volnalta saa suukkoja, mutta ei niin ylitsepursuavasti kuin sisaruksiltaan. Volna on hienovaraisempi ja jonkun verran arempi, hyvin pehmeä ja kiltti tyttö. Myös Volna käy lenkillä ja osaa kulkea hihnassa. Volnan olisi hyvä löytää koti rauhallisemmasta ympäristöstä.


Pentujen äiti:

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/

Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/

sekä koirien terveysosioon: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptoitavien-koirien-terveys/