Valikko Sulje

Zabava

Zabavan kuulumisia 8.2.2024:

Zabava on viettänyt 1,5kk verran kotihoidossa, ja on osoittautunut aikalailla valmiiksi kotikoiraksi. Yksinolot sujuvat hyvin, se ei ole näyttänyt eroahdistuksen merkkejä eikä ole erityisen haukkuherkkä. Vieraat ihmiset jännittävät hiukan ja heille pitää hetken haukkua sekä tuumata tilannetta, mutta Zabava menee nopeasti tutustumaan ja syliinkin asti. Zabava on muutenkin iso sylikoira, joka haluaa halailla ja nojailla ihmiseen ja tykkää käpertyä sohvalle kainaloon.

Zabavaa voi ajatella sekä ainoaksi koiraksi että koirakaverin kanssa samaan kotiin. Sen sijaan kissoja ja muita pieneläimiä se jahtaa, joten niiden kanssa se ei sovellu. Perheen mahdollisten lasten olisi hyvä olla yläkouluikäisiä, koska Zabava on rakastava iso höselö joka saattaa kaataa perheen pienimmät.

Zabava tuskin tarvitsee jatkossakaan mitään erityisiä harrastuksia. Se vaikuttaa olevan tyytyväinen kun pääsee lenkkeilemään ja juoksemaan kavereiden kanssa aidatulle pihalle. Sitä on helppo aktivoida kotona nameilla, koska se on hyvin perso ruoalle. Puruluita ja kongeja se jaksaa myös jäystää keskittyneesti.

Ihminen on Zabavalle hyvin tärkeä, mutta se pystyy jakamaan sovinnolla ihmisen huomion myös muiden koirien kanssa. Zaba odottelee siis omaa kotia, jossa on reippaan nuoren paimenkoirasekoituksen mentävä tyhjä tila.


Esittely 28.12.23: Zabava etsii kotia Suomessa.Arviolta n. 3- vuotias steriloitu narttu. Kotihoidossa Nastolassa. Zabava pääsi Suomeen kotihoitoon yhteistyö tarhaltamme Pietarista joulun alla.

Kotihoitaja kertoo tytöstä seuraavaa: Zabava on melko isokokoinen paimenkoirasekoitus. Se on vielä aika hoikassa kunnossa, tarhaelämä on ollut sille stressaavaa. Zabava on herkkä, hellyydenkipeä ja ihmisrakas koira. Se tulee nojailemaan jalkoihin ja hyppää mielellään ihmistä vasten. Zabava vaikuttaa ihan valmiilta kotikoiralta. Se on sisäsiisti ja hyvätapainen, ei ole toistaiseksi vaikuttanut mitenkään haukkuherkältä ja se rakastaa ihmisiä kovasti.

Toisten koirien kanssa Zabava tulee myös ihan loistavasti toimeen. Zabava leikkii leluilla ja juoksuttaa koirakavereita pihalla. Se on tavannut hoitopaikassaan kissoja, ja voisi ehkä mennä koiriin tottuneen ja rauhallisen kissan kaverina. Vaatii hieman totuttelua vielä ja ajottain yrittää jahdata kissaa, mutta ei mitenkään tappomeiningillä. Kissaa pienemmät lemmikit kuten kanit se näyttää mieltävän saaliiksi, joten niiden kanssa se ei sovellu. Zabava luultavasti menisi myös isompien lasten perheessä (ihan pienet voivat olla kumossa Zaban rakkaudenosoituksista 🙂 ).

Zabava osaa joitakin peruskäskyjä ja on paimenkoiramaiseen tapaan hyvin kuulolla. Hihnassa Zaba vetää jonkin verran, vetämiseen on auttanut hihnan kiinnittäminen valjaiden rintapuolelle. Vaikka Zaba on stressannut tarhalla ja elämä on nyt mullistunut uuden hoitopaikan myötä, se vaikuttaa hyvin tasapainoiselta ja hyväpäiseltä nuorelta koiralta, josta joku saa innokaan lenkkikaverin ja hyvin isokokoisen sylikoiran 🙂. Zabava on tällä hetkellä ok- talossa kotihoidossa mutta kerrostalo asumusmuotona ei ole poissuljettu juttu 🙂 Sirutettu, rokotettu ja tautitestattu.Säkäkorkeus n.60 cm, painoa arviolta 27kg.

Yhteydenotot kotiselvityslomakkeella: https://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/

Jos et saa täytettyä lomaketta, voit laittaa meille myös sähköpostia osoitteeseen: adoptio.toivo@gmail.com

Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: https://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/