Valikko Sulje

Alba

Esittely 17.6.2024: Alba on n. 3-vuotias steriloitu narttu. Säkäkorkeus 60cm ja paino n. 35kg. Alba on entinen kotikoira, joka joutui Pietarin tarhalle, koska kodilla ei ollut enää resursseja Alban pitämiseksi. Alba ei ollut saanut kunnollista sosiaalistamista pentuna kyseisessä kodissa. Tarhalla Alba on oppinut kommunikoimaan muiden koirien kanssa. Alba pääsi 24.5.24 Venäjältä Suomeen ja on nyt kotihoidossa useamman koiran taloudessa, omakotitalossa Nastolassa. 

Ruoka on jonkin asteinen resurssi Alballe ainakin muutosstressin ollessa päällä, joten kotihoidossa Alba on syönyt ruoat erillään muusta laumasta. Alba on kuitenkin tullut hyvin toimeen kotihoitopaikan muiden koirien kanssa. 

Alkustressin myllertäessä ja heti kotihoitoon tulessaan Alba yritti omia leluja, joten niiden omimisen mahdollisuus eliminoitiin poistamalla lelut ja luut. Alba tarvitsee omistajaltaan jämäkkyyttä ohjatessa tarvittaessa toimintaa järkevään tekemiseen. 

Alba on aktiivinen, muttei hyperaktiivinen. Yksinolot on sujuneet hyvin. Yksinolojen aikana Alba on koiraportin takana omassa rauhassa ja on hakeutunut kyseiseen tilaan myös itse rentoutumaan kesken päivänkin. Alba voisi pärjätä myös ainoana koirana, jos saa riittävästi aktivointia ja aivojumppaa. Alba kävelee kauniisti hihnassa. Alba on osoittanut jonkin verran pihamaan vartiointi intoa, joten vaikka ei ole osoittautunut varsinaisesti haukkuherkäksi yksilöksi, niin kerrostalo ei ole sopiva ympäristö Alballe. Alba kukoistaisi ennemmin rauhallisessa ympäristössä kaupunkialueen ja vilskeen ulkopuolella (kotihoitopaikkakin sijaitsee rauhallisella alueella). 

Kotihoitopaikassa Alba on tottunut pärjännyt hyvin myös kotihoitopaikan kissojen kanssa. Alban roduista ei ole varmuutta, mutta epäilyksenä on että Alba olisi seisojamix. Seisojamaiseen tapaan myös hakeutuu ihmisen läheisyyteen: pussailee ja tulee syliin. Alba on steriloitu, sirutettu, rokotettu ja tautitestattu ennen Suomeen saapumista. 

Pitopaikan numero: FI000018120408.

Yhteydenotot kotiselvityslomakkeella:
https://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/

Jos et saa lähetettyä hakemusta, voit laittaa meille myös sähköpostia osoitteeseen:
adoptio.toivo@gmail.com

Tutustuthan ennen yhteydenottoa myös adoptioprosessiin:
https://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/