Valikko Sulje

Brauni *Suomessa

22.7.2021: Brauni on reilun kolmen vuoden ikäinen poika, joka on asunut Moskovan 3000 koiran tarhalla pennusta asti. Se pääsi Suomeen kotihoitoon 11.6. Turkuun. Brauni on herkkä ja jonkun verran arka poika, jolta puuttuu kokemukset normaalista elämästä, sillä se on nähnyt vain tarhaelämää elämänsä ensimmäiset vuodet. Brauni on kuitenkin oppinut jo paljon asioita Suomessa olon aikana, se on sisäsiisti, kulkee melko mallikkaasti hihnassa ja osaa pyytää tutuilta ihmisiltä jo rapsutuksiakin. Brauni onkin hellyydenkipeä sen ihmisen kanssa, kehen se luottaa. Pojan on helpompi ottaa kontaktia naisiin kuin miehiin, miehet joutuvat näkemään enemmän vaivaa luottamuksen saamiseksi ja Brauni tarvitsee niiden kanssa enemmän aikaa. Brauni on tällä hetkellä Turussa kerrostalossa omaa kotiaan odottamassa, missä on narttukoira. Toiset koirat ovat Braunille todella tärkeä juttu eikä sitä voi ajatella ainoaksi koiraksi. Se tarvitsee kaverikseen reippaan ja ystävällisen toisen koiran tai koiria, Brauni viihtyy mainiosti myös laumassa. Kissojen kanssa Brauni tulee myös hyvin juttuun.

Brauni rakastaa juoksemista ja sille ideaali koti olisi sellainen, jossa olisi aidattu piha tai mahdollisuus päästä juoksemaan mahdollisimman usein turvallisella aidatulla alueella. Se tykkää myös leikkiä toisten koirien kanssa mutta sen täytyy ensin luottaa leikkitoveriin, ennenkuin se uskaltautuu leikkimään. Braunille ei sovi koti, mikä sijaitsee vilkkaalla alueella vaan se tarvitsee arkuutensa vuoksi rauhallisen ympäristön. Brauni säpsähtelee joitain asioita kun se säikähtää ja se tulee tarvitsemaan kärsivällisyyttä ja aikaa sopeutumisprosessiin muuttaessaan uuteen kotiin. Toisaalta Brauni on kuitenkin osoittanut olevansa oppivainen ja varsin ”kehityskelpoinen” mutta koska se ei ole tottunut erilaisiin asioihin tarhamenneisyytensä vuoksi ja koska se on luonteeltaan herkkä, siitä tuskin tulee koskaan mitään super reipasta poikaa. Brauni ei ole haukkuherkkä vaan se käyttää ääntään melko harvoin. Se on myös luonteeltaan ystävällinen ja kiltti mutta sitä ei saa pakottaa asioihin, mihin se ei ole valmis. Kotihoitaja kertoo pojasta seuraavaa: Näinä viikkona, kun Brauni on meillä ollut, olemme kiertäneet pääsääntöisesti kallioista metsää useita kertoja päivässä, jotta äänet ja tuoksut tulevat tutuiksi.  Teemme tässä vaiheessa pitkät lenkit 3-4 kertaa viikossa ja lenkit tehdään hyvin aikaisin aamulla, jotta ympäristössä ei ole ärsykkeitä ja Brauni pääsisi nauttimaan lenkistä. Tämä on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi ja poika juoksee hyvin mielellään. Hoitotoimenpiteitä on tehty harjauksen ja korvien puhdistuksen muodossa sekä sain leikata kynnet. Nämä kaikki hoitotoimenpiteet ovat sujuneet hyvin.  Rapsutukset otetaan vastaan mallikkaasti ja välillä niitä käydään jopa itse pyytämässä. Aamulla kun herätään, niin vastassa on hyvin iloinen ja riehakas poika.  Ruoka on maistunut pääsääntöisesti hyvin, mutta erilaiset herkut vaihtelevasti, ehkä parhaita herkkua Braunin mielestä on juusto ja makkara. Kerrostalossa ääniä tulee yleensä myös muualta kuin omasta huoneistosta, jännittäviä asioita on välillä myös rappukäytävässä sekä lenkkipolun varrella ja muutaman kerran Brauni on saattanut toisen koiran esimerkistä haukahtaa postin luukusta kolahtamista, mutta tämä on tapahtunut vain pari kertaa. Mikään haukkuherkkä Brauni ei todellakaan ole. Autoilu sujuu myös hyvin ja kävimme tutustumassa koirapuistoon, jossa Brauni pääsi juoksemaan niin paljon kuin halusi, ja juoksihan poika sydämensä kyllyydestä. Siinä vauhdissa unohtui muun maailman meno ja äänet, kuin poika porhalsi edes takaisin puistoa haastaen samalla koirakaverin juoksuun.  Myös yksioloa (toisen koiran seurassa) on harjoiteltu alusta saakka ja Brauni jää kotiin rauhallisesti, eikä ole tuhonnut mitään. Brauni painaa 26kg ja säkäkorkeus n.60cm.

Tarhaesittely 12.4.21: Brauni on n. 3 vuotias uros. Brauni on ollut pennusta asti Moskovan 3000 koiran tarhalla. Tämä tulee heti alkuun huomioida, sillä Brauni tulee varmasti tarvitsemaan tulevalta omistajaltaan panostusta kotikoiraksi oppimiseen. Brauni on kuitenkin luonteeltaan todella ihana poika, se on aina iloinen ja erittäin lempeä ja ystävällinen. Se on kovin ilmeikäs ja pyrkii ottamaan kaiken ilon irti elämästä, mikä tarhaoloissa vain on mahdollista. Tarhalla Brauni on opetettu kulkemaan hihnassa. Se on tottunut elämään aina toisten koirien kanssa ja lähtökohtaisesti sille etsitään kotia toisen koiran kaverina. Brauni tulee erittäin hyvin toimeen kaikenlaisten koirien kanssa. Sille sopisi kaveriksi reipas ja ystävällinen koira, johon se voisi tukeutua kaikessa uudessa ja jännittävässä, sillä kotikoirana elämisestä sillä ei ole mitään kokemusta. Brauni etsii ymmärtäväistä omistajaa, joka haluaa antaa tarhaoloissa kasvaneelle pojalle mahdollisuuden parempaan elämään. Säkäkorkeus n.60cm, painoa 25kg.

Brauni on tautitestattu, sirutettu, rokotettu ja kastroitu.

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/

Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/

sekä koirien terveysosioon: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptoitavien-koirien-terveys/