Valikko Sulje

Buran

Kastroitu uros
Ikäarvio 3-4 vuotta
Säkäkorkeus n. 78 cm
Kotihoidossa Hausjärvellä 13.11.2020 alkaen

Buran on herkkä borzoi, joka tukeutuu ihmiseen vahvasti. Sillä on erityinen tarve saada hellyyttä halailuna, rapsutuksina, silittelynä. Sillä on tapana hypätä ihmistä vasten halaamaan. Naiset ja lapset ovat Buranin mielestä ihania, mutta miehiin se voi suhtautua joissain tilanteissa epäluuloisesti. Buran kuuntelee ihmistä ja on borzoiden tapaan rauhallinen sisällä. Toki se innostuu välillä leikkimään hammastelemalla ja saa juoksuhepuleita. Buran on osallistunut puikkonokkansa kanssa esim. auton renkaiden vaihtoon ja vaatteiden päälle pukemiseen jopa häiriöksi asti. Vaikka se on kovasti ihmisen perään, ainakin hoitopaikassa se on ollut ongelmitta yksin kotona.

Hoitopaikassa on 19 muuta koiraa, jotka Buran lähinnä ignooraa kahta borzoi-pentua lukuunottamatta, joiden kanssa se juoksee ja leikkii. Buran vastaa epävarmuudessaan, jos toinen koira rähähtää sille. Se ei näytä kaipaavan koiraseuraa vaikka innostuukin leikkimään sopivien koirien kanssa. Parhaimmillaan Buran olisi ainoana koirana rauhallisessa ympäristössä. Kaupunkiympäristö ei välttämättä ole Buranille oikea paikka stressiherkkyytensä takia.

Buran stressaantuu helposti, jolloin se menee dramaattisesti ylikierroksille. Esimerkiksi verikokeen ottaminen eläinlääkärissä saa Buranin suorastaan vauhkoontumaan. Kynsien leikkaaminen tuskin onnistuu ilman harjoittelua. Buran voi vahtia ruokaansa myös ihmiseltä. Kotihoidossa Buran on rauhoittunut nopeasti ja ainoa mitä se kaipaa enemmän on ihmisen huomio. Silti Buran on kiltisti koiraportin takana, koska se ei siedä hoitopaikan kahta leikkaamatonta urosta.

Buran on otettu kiinni kesällä etelä-venäläisen kaupungin kaduilta juoksemasta aliravittuna ja turkki huopaantuneena. Kukaan ei sitä kaivannut, joten Pietarissa oleva yksityinen koiratarha otti Buranin. Buranille on opettu tarhalla mm. hihnassa kävelyä, jossa se ei ole vielä erityisen hyvä, koska innostuessaan vetää paljon ja pyörii ihmistä ympäri. Buranin turkki ei ole vielä kasvanut takaisin.

Jos herkkä Buran tuntuu juuri sinun koiraltasi, sinulla on ymmärrys vinttikoiran sielunmaailmasta ja herkistä koirista, otathan yhteyttä täyttämällä kotiselvityslomakkeen tämän linkin kautta: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/ Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: