Valikko Sulje

Fila

15.1.2022: Filalle on tullut muutama lupaava hakemus, joiden joukosta uskomme tulevan kodin löytyvän. Joten emme ota Filasta enää tältä erää uusia kyselyitä vastaan, kiitos.

6.1.2022: Fila saapui Suomeen kotihoitoon 17.12.21 Moskovan 3000 koiran tarhalta. Kotihoitopaikka on yhden ihmisen talous, Vantaalla sijaitseva rauhallinen kerrostalo. Fila on n. 3-vuotias tyttökoira, joka on ollut alusta asti sisäsiisti, eikä reagoi kerrostalon ääniin. Rappukäytävässä ja hississä kulkeminen on sujunut myös hyvin alusta asti, hississä istuu kiltisti kauimmaisessa nurkassa odottaen. Filan yksin kotiin jäämisessä on ollut hiukan haasteita, joten tulevan kodin olisi syytä valmistautua panostamaan yksinolon harjoitteluun heti alusta saakka.

Pannan ja valjaiden pukeminen käy ongelmitta, myös kynsienleikkausta ja turkin harjaamista on varovasti aloiteltu ja niihinkin Fila on suhtautunut mainiosti. Ulkoillessa ensimmäisten päivien pienestä jännityksestä päästyä Fila on ollut mitä leppoisinta lenkkiseuraa! Ainoastaan isokokoiset koirat ja pulkat saattavat hieman jännittää, mutta niidenkin ohitukset sujuvat mallikkaasti, kun ohitukseen saa vähän lisätilaa. 😊 Namit maistuvat hyvin ulkonakin ja Fila oppi parissa päivässä käsikosketuksen ulkona namien pyytämiseksi.

Filan mielestä rapsutukset ovat huippujuttu, eikä niitä voi saada liikaa, ja se voisi makoilla ihmisen sylissä loputtomiin. Se osaa myös pyytää huomiota tökkäämällä kuononsa ihmisen syliin. Uusia ihmisiä ei ole vielä pahemmin moikkailtu, mutta kotihoitajan isän Fila on tavannut useamman kerran. Tämän seurassa Fila on ollut ensitapaamisesta oikein reipas, ja rapsutusten pyytäminen sujui sen verran menestyksekkäästi heti ensiyrityksestä, että ei varmasti olisi liioittelua sanoa Filan rakastavan vähintäänkin hoitajan isältä saatavia loputtomia rapsutuksia, oikein mahdollisesti myös kyseistä rapsuttajaa. 😄

Kotihoitajalla on jyrsijöitä terraarioissa ja niiden touhuista Fila oli hoitoon tullessaan hieman turhan kiinnostunut. Filan kanssa on harjoiteltu alusta asti jyrsijöiden rauhallista katselua namien avustuksella ja nyttemmin huomion kiinnittävät lähinnä äkillisemmät liikkeet, eikä terraarion luona tarvitse enää päivystää. Fila on saapunut Suomeen vasta parisen viikkoa sitten, mutta päivä päivältä siitä kuoriutuu entistä leikkisämpi koira ja kotikoiran tavoille oppiminen on edennyt vauhdilla. 😊 Tällä hetkellä parasta maailmassa (rapsutusten ohella) on sohva! 😁 Filaa voisi ajatella niin ainoaksi koiraksi kuin toisen koiran kaveriksi ja ainakin vielä se vaikuttaisi sopeutuvan monenlaisiin asumismuotoihin.

Filan säkäkorkeus on n. 58cm ja paino 26kg. Fila on tautitestattu, steriloitu, rokotettu sekä sirutettu ennen Suomeen tuontia.

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/ Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/ ja koirien terveysosioon: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptoitavien-koirien-terveys/

Video Filasta: https://youtube.com/shorts/7vzwD4CgKu4?feature=share