Valikko Sulje

Gida

Gida on älykäs ja atleettinen n. vuoden ikäinen naisen alku, hänet on steriloitu. Gida on kotimainen kodinvaihtaja ja siitä on pidetty hyvää huolta, opetettu ja rakastettu. Oma 6-henkinen perhe on Gidalle kaikki kaikessa. Gida painii perheen miesten kanssa, pusuttelee antaumuksella rakkauttaan ja kiipeää syliin. Gida oli tänä kesänä perheineen kesämökillä, jonka pihapiirissä se pysyi vapaana, kahlaili vedessä, söi mustikoita varvuista, leikki kävyillä. Gida ei ole ääniherkkä. Se ei esimerkiksi pelkää ukkosta tai ampumista. Se on nuoresta iästään huolimatta tasainen, tyyni ja harkitsevainen, mutta nuorena koirana myös vauhdikas ja kaipaa aktiviteetteja. Gida oppii nopeasti ja on utelias. Se osaa olla yksin kotona ja mm. hampaiden harjaus ja korvien puhdistus sujuvat.

Gidan uuden kodin etsimisen syy on epävarmuus ja varautuneisuus vieraita ihmisiä kohtaan. Kaupungiympäristö korostaa näitä ongelmia. Sisällä tai oman pihan ympäristössä Gida ei kestä vieraita. Se murisee/haukkuu ja jopa näykkii vaatteista. Lähiympäristössä ongelmana on ollut haukkuminen ja hyökkiminen ihmisiä kohti. Koirapuistossa ihmisten kanssa ei ole ongelmaa.

Teimme viikon kokeilun millainen Gida on maalla vieraassa paikassa: Ensin Gida kävi hoitopaikassa tutustumassa, jonka jälkeen hoitopaikka haki Gidan kotiinsa. Muutosstressistä huolimatta Gidan hoitojakso meni erinomaisesti. Gida otti hoitajan nopeasti tuekseen jo automatkan aikana. Hoitopaikassa on 15 koiraa, joiden kanssa Gida luovi lahjakkaasti; Sillä on koirien elekieli hallussa. Se esim. uskoi heti, jos vanhempi koira ei halunnut sitä luokseen. Se ei yrittänyt härkkiä, jos yrityksistään huolimatta toinen ei lähtenyt juoksuleikkiin mukaan. Pikkuisin 4,7 kg narttu oli Gidan mielestä ihanin. Se olisi mielellään nukkunut sängyssä hoitajan kanssa, mutta jätti sängyn kohteliaasti hoitopaikan omille koirille. Mies oli Gidan mielestä välillä epäilyttävä ja tällöin se murisi tai haukkui. Tilanteesta pois ohjaaminen toimi näissä tilanteissa. Kun hoitaja vei Gidan takaisin kotiinsa, Gida ohjasi hoitajan oikean oven luo. Se hyppäsi ovea vasten ja juoksi sisään häntä koko kroppaa heiluttaen. Gida pusutteli perheensä ja extra-paljon pusuja sai myös hoitaja ihan kuin Gida olisi kiittänyt, kun hänet tuotiin kotiinsa. Hoitaja sanoo, että Gida on aivan mahtava, iloinen ja hyvin älykäs koira, jossa on paljon potentiaalia osaavan ihmisen kanssa.

Gidan uudeksi kodiksi etsimme aktiivista, vakiintunutta aikuisperhettä tai henkilöä, joka asuu ensisijaisesti maalla aidatulla pihalla. Uudella kodilla on hyvän koiranlukutaidon lisäksi ymmärrys vieraita ihmisiä kohtaan varautuneesta koirasta ja vartiointitaipumuksesta. Gida on ollut ainoana koirana, mutta tasapainoinen ja rohkea koirakaveri leikkikaveriksi tai lajitoveriksi olisi kiva. Gidan ei ole huomattu tukeutuvan koiriin, vaan sille ensisijainen tuki ja turva on ihminen. Uusi koti myös ymmärtää koiran stressin laskun ja kotiutumisen vievän aikaa. Toiveena olisi, että uusi koti sijaitsisi kohtuullisen matkan päässä Helsingistä.

Alkuperä: Gida toimitettiin viranomaisten toimesta emänsä ja kolmen sisaruksensa kanssa huonosti kohdeltuina ja aliravittuina suomalaiseen löytöeläintaloon viime kesänä. Perhe adoptoi Gidan n. 2 kk ikäisenä. 

Gidan Säkäkorkeus n. 55 cm ja paino 24 kg. 

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/

Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/ 

ja koirien terveysosioon: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptoitavien-koirien-terveys/