Valikko Sulje

Huttunen

Herra Huttunen etsii kotia

*Suomessa – kiire!*

Yhdistys auttaa Huttusta löytämään kodin julkaisemalla ilmoituksen. Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä whatsupp numeroon 0401567203 (Liisa Ilkka, joka auttaa kodinetsinnässä) ja saavat tätä kautta tarkempaa infoa koirasta ja omistajan yht tiedot. Hudsonista kerrotaan seuraavaa:

Hudson eli Huttunen on 6-vuotias kaukasiankoiran ja saksanpaimenkoiran sekoitus, joka etsii uutta kotia itsestään riippumattomista syistä. Huttusella voisi olla vielä puolet elämästä elettävänä hyvässä rakastavassa kodissa. Voisiko se olla sinun luonasi?

Huttunen on hellä, älykäs ja huumorintajuinen nallukka. Se toimi 2-vuotiaaksi asti suojelukoirana Englannissa, mutta sen luonne ei ollut työhön riittävän aggressiivinen ja se päätyi sukulaiseni adoptoimaksi. Suojelukoiran elämä oli lempeälle ja herkälle koiralle traumaattista, ja se kokee tilanteet helposti uhkaavina. Huttunen ei ole ihmisiä kohtaan aggressiivinen, mutta ei pidä siitä, että tuntemattomat tulevat liian lähelle. Sitä hermostuttaa, jos sitä kohti juostaan. Se saattaa myös yrittää suojella ihmistään esim. ohi ajavilta rekoilta. Toisia koiria Huttunen ei juurikaan siedä, etenkään hihnassa. Ihmisten ohitukset sujuvat hyvin, kun Huttuselle on annettu merkki, että vastaantulija ei ole uhka.

Huttunen on 45-kiloinen ja todella vahva koira, joka tarvitsee laumanvartijan sielunmaisemaa ymmärtävän käsittelijän. Huttusella on erittäin voimakas vahti- ja suojeluvietti, korkea toimintakyky ja itsenäinen luonne. Ihanteellinen elinympäristö olisi haja-asutusalueella, jossa Huttunen voisi toimia vahtikoirana mielellään aitauksessa päivät ja olla illalla ja yöllä sisällä ihmisten seurassa. Parasta olisi, jos ulkoilutus sujuisi rauhallisessa paikassa, jossa muita koiria ei tulisi vastaan.

Huttunen on isompia lapsia kohtaan kärsivällinen ja kiltti, mutta pikkulapsista sillä ei ole kokemusta. Se ei siis välttämättä sovellu lapsiperheeseen. Huttusen täytyy myös saada olla ainoa koira (ellei asuinpaikassa ole esim. jokin sellainen järjestely, että toiset koirat eivät tule sisälle eikä Huttusen tarvitse olla niiden kanssa tekemisissä). Muut eläimet ovat periaatteessa OK, jos tutustuminen hoidetaan asianmukaisesti. Huttunen asuu kissan kanssa ja on pikkuhiljaa totutellut erilaisiin kotieläimiin. Parhaiten Huttunen viihtyy ihmisten lähellä ja nukkuu suuren osan ajasta. Se ei tuhoa paikkoja tai vaadi viihdyttämistä tai tekemistä.

Huttunen on sirutetty, leikattu, rekisteröity koirarekisteriin ja rokotukset on juuri muutama viikko sitten päivitetty. Se sairastaa haiman vajaatoimintaa (EPI eli exocrine pancreatic insufficiency). Tätä hoidetaan tablettilääkityksellä, jonka antamisessa ei ole ollut ongelmia. Huttunen on hieman herkkävatsainen ja ollut kasvispainotteisella ruokavaliolla tämän vuoksi. Muuten kyseessä on perusterve koira.

Huttusen kaltainen koira kiintyy omaan porukkaansa aivan koko sielustaan ja antaisi epäröimättä henkensä heidän puolestaan. Kun tällaisen koiran kunnioituksen ja rakkauden on kerran ansainnut, ei toista samanlaista ystävää tule elämässään kohtaamaan.

Huttunen asuu tällä hetkellä Keski-Pohjanmaalla, mutta kyyti järjestyy tarvittaessa minne päin Suomea tahansa. Muulla ei ole väliä kuin sillä, että tämä aivan ihana koira löytäisi ansaitsemansa loppuelämän kodin.