Valikko Sulje

Irak

Esittely 28.10.23: Irak on 4- vuotias keskiaasiankoira (mix) poika, joka on asunut Pietarissa tarhalla pennusta asti. Irakin kaksi sisarusta saivat kodit Suomesta jo pentuna mutta Irak on odottanut tarhalla kaikki nämä vuodet. Vihdoin löytyi kotihoitopaikka pojalle ja 13.10 Irak matkusti kotihoitoon Pieksämäelle. Kotihoitaja kertoo pojasta seuraavaa: Irak on iloinen, energinen ja sosiaalinen nuori poika. Sitä ei mitenkään uskoisi tarhalla kasvaneeksi, sillä niin vaivattomasti se on solahtanut kotikoiran arkeen. Se on taitava autoilija, hihnassa ulkoilija, ja onpa sen kanssa ehditty käydä jo suurta maailmaa kaupungissa ja eläintarvikeliikkeessäkin ihmettelemässä. Tarhalla on selvästi nähty paljon vaivaa Irakin kasvattamiseksi. Se kiintyy nopeasti ihmiseensä, ulkoillessa pysyttelee koko ajan lähettyvillä, ottaa mielellään kontaktia ja herkkujen eteen tekee monenlaisia temppujakin. Irak saattaa aluksi olla hieman epäileväinen kotiin tulevia vieraita ihmisiä kohtaan, mutta kun oma ihminen käy toteamassa vieraat turvallisiksi, Irak touhuaa mielellään myös uusien ihmisten kanssa. Irak on päässyt myös haistamaan sylissä olevaa vauvaa ja suhtautunut pienokaiseen ystävällisen uteliaasti. Uusiin koiriin Irak tutustuu samaten pienellä alkuvarauksella. Tyttökoirista Irak on kiinnostunut ja tuntuukin tulevan näiden kanssa todella hyvin juttuun. Poikakoiran kanssa Irak on selvästi varautuneempi.

Yksinolot Irak viettää omassa huoneessa, missä se osaa olla rauhassa. Jos se kuulee muun lauman hälyhaukun se kyllä yhtyy konserttiin, ja välillä jos se tietää jäävänsä kivasta paitsi, voi kuulla hetken aikaa surumielistä ulvontaa.Irak haluaisi siis kovasti olla oman ihmisensä seurassa. Se nauttii touhuamisesta ja ulkoilusta, mutta varmasti mieltyisi myös rauhallisiin yhteisiin lepohetkiin. Tarhalla kasvaessaan Irakin kanssa ovat touhunneet niin aikuiset kuin lapset, joten se tuntuu olevan tottunut kaikenlaisiin ihmisiin. Irak voisi sopia monenlaiseen perheeseen, kunhan tuleva koti olisi laumanvartijoita ymmärtävä laumikselle sopivilla puitteilla. Irak luovutetaan ainoastaan maaseudulle ok-taloon rotuominaisuuksiensa vuoksi.

Säkäkorkeus on n.70cm ja painoa n.45kg-50kgIrak on sirutettu, rokotettu, tautitestattu ja kastroitu.

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: https://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/ Jos et saa täytettyä hakemusta, voit laittaa meille myös sähköpostia osoitteeseen: adoptio.toivo@gmail.com

Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: https://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/