Valikko Sulje

Isolda *Suomessa

Isolda on yli 9-vuotias steriloitu narttu ja on kotihoidossa Hausjärvellä. Isolda (tai kotoisasti Iisakki) on hauska terrierityyppinen terhakka pikkukoira, joka unelmoi kodista, jossa se saisi olla perheelleen ainoana silmäteränä, saisi paljon huomiota, lepoa, sopivaa liikuntaa – ja ruokaa, joka on Isoldan suurin pahe, mutta sen on laihduttava noin 2 kg, joten ruoan kanssa pitää on tarkka Isoldan oman hyvinvoinnin takia. Isolda tulee kyllä muiden koirien kanssa toimeen ja on kohtelias (hoitopaikassa on 19 koiraa), mutta ei se niistä innoissaan ole. Se mielellään ajaisi aremmat pois ja komentelisi muitakin muualle varsinkin ruoka-aikaan. Isolda on kuitenkin nöyrä ihmiselle ja uskoo mitä sille sanoo, vaikka ei varsinaisesti käskyjä osaakaan. Kaikki ihmiset pienestä isoon ovat Isoldan mielestä ihania. Se seuraa ihmistä, kulkee hihnassa hyvin, on nätisti autossa eikä sillä ole pelkoja tai arkuutta. Sisäsiistikin se on ainakin kesäaikaan, kun hoitopaikassa on ovet auki jatkuvasti. Isolda ei juurikaan hauku ja on osannut olla nätisti yksin kotona.

Isolda on saapunut Suomeen 11.6.2021 Pietarin koiratarhalta. Kissojen kanssa se ei tule toimeen.

Terveys: Isoldalla on pikkukoirille tyypillinen sydänvika, myksomatoottinen läppärappeuma, johon sillä on jatkuva sydänlääkitys ja nesteenpoistolääkitys keuhkoihin kertyvän nesteen takia. Lannerangan alueella on jonkin verran jäykkyyttä, joten kipulääkitys voi olla tarpeellinen tulevaisuudessa ja muutoin hieronta tms. kehonhoito on aiheellista tukemaan yleistä hyvinvointia. Isoldan hampaat näyttävät olevan kunnossa kohtuullista hammaskivikertymää lukuunottamatta. Sydänvaivasta huolimatta Isolda on pirteä ja iloinen. Isolda on tautitestattu, sirutettu ja rokotettu.

Yhteydenotot kotiselvityslomakkeen kautta: https://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/
Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: https://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/ ja koirien terveysosioon: https://www.suojakotitoivo.fi/adoptoitavien-koirien-terveys/