Valikko Sulje

Joma

Joma on 4-vuotias kastroitu uros, joka siirtyi yhdistykselle etsimään kotia ja on kotihoidossa Maskussa, Turun vieressä. Joma on tullut Suomeen Venäjältä toisen yhdistyksen kautta v.2017 ja sittemmin ollut useammassa kodissa. Jomassa ei itsessään sikäli ole suurempaa ”vikaa” mutta sillä on ollut huonoa tuuria elämässään. Lisäksi Joma on koira, joka peilaa omistajansa käytöstä ja olemusta omaan käytökseensä, josta syystä Joma ei sovi kokemattomaan kotiin, missä se voisi aistia omistajassaan epävarmuutta. Joma on vahvasti paimenkoiratyyppinen koira (mahdollisesti saksanpaimenkoira-collie sekoitus) ja se tarvitsee ehdottomasti kodin, missä ymmärretään paimenkoirien sielunelämää ja käyttäytymistä.

Jomalle oma ihminen ja perhe on tärkeä. Se tulee toimeen toisten koirien kanssa mutta saattaa osoittaa mustasukkaisuutta/omistamisen halua omaa ihmistään kohtaan, jolloin tulevan omistajan täytyy osata ohjata Jomaa tällaisissa tilanteissa, mikäli tulevassa kodissa on muita koiria. Joma ei sovi kaupunkiympäristöön, sillä se reagoi vastaan tuleviin autoihin, pyöräilijöihin ja mahdollisesti myös toisiin koiriin vetämällä ja hyökkimällä niitä kohti. Kaupunkiympäristö olisi täten todennäköisesti sille liian stressaava. Toisaalta se kyllä on koulutettavissa kiinnittämään huomio omaan ihmiseensä ohitustilanteissa mutta tämä vaatii ihmiseltä taitoa ja vaivannäköä sekä kärsivällisyyttä. Myös näissäkin tilanteissa Joma heijastaa oman ihmisensä mielentilaa ja käytöstä.

Sisätiloissa Joma on rauhallinen ja se on myös sisäsiisti. Yksinoloissa työpäivän aikana ei ole ollut ongelmia.

Joma ei ole luonteeltaan lainkaan arka vaan se kohtaa rohkeasti uudet asiat ja ihmiset. Se pitää kovasti ihmisistä, niin lapsista kuin aikuisista mutta koska sillä on elämänsä aikana ollut joitain ongelmia ollessaan sijoitettuna ihan pienten lasten perheessä, emme varmuuden vuoksi sitä enää sellaiseen sijoita. Joma on kaikenkaikkiaan hieno koira oikeissa käsissä ja se todella ansaitsee nyt sen ihan viimeisen, lopullisen kodin. Mikäli rakastat paimenkoiria ja koet olevasi Jomalle turvallinen ja luotettava omistaja, täytä adoptiohakemus. Joma on säkäkorkeudeltaan n.60cm ja painoa sillä on arviolta 30-35kg. Ruumiinrakenteeltaan Joma on hoikka mutta melko korkea. Joma on sirutettu, rokotettu ja kastroitu.

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/

Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/

ja koirien terveysosioon: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptoitavien-koirien-terveys/