Valikko Sulje

Kemer *Suomessa*

Gere, Kerttu, Gerbiili, Pupu Tupuna… Rakkaalla pojalla on monta nimeä. Kemer on kastroitu, n. 4-5 vuotias keskiaasiankoirauros. Kemer on kotihoidossa Tervakoskella. Kemerin säkäkorkeus on n. 75 cm ja paino 53 kg. Kemer kiintyy vahvasti ja rakastaa omia ihmisiään syvästi. Sen mielestä rapsutuksia ei ole koskaan liikaa ja töpöhäntä heiluu vimmatusti tutuille. Kemer leikkii heittelemällä ja suolestamalla pehmoleluja tai vinkuttamalla palloa. Se osaa perusasioita kuten istu, anna tassu ja matkustaa mielellään autossa ja on hoitopaikassa ainoa koira, joka tulee pyynnöstä takaisin aidan vierestä vahtimasta. Lenkillä Kerttunen haistelee ja tutkii tarkasti kaikenlaisia metsän viestejä. Se osaa olla yksin kotona nätisti ja kunnioittaa tonttinsa ympärillä menevää aitaa ilman, että esim. hyppää aitaa vasten koskaan.

Hoitotoimenpiteet kuten kynsien leikkuu sujuvat hyvin. Kemer tykkää pienistä koirista ja on tullut myös muiden koirien kanssa toimeen, kunhan toinen koira ei käyttäydy epäasiallisesti. Ihanteellisintä sille olisi ainoan koiran paikka. Poissuljettuja ei ole narttu tai pehmeä kastroitu uros kaverina. Hoitopaikassa se valitsi parhaaksi kaverikseen 10 kg spanieliuroksen. Kemer on rotutyypillisesti vahtiviettinen ja sillä on hyvä hyvähermorakenne. Etsinnässä on laumanvartijan sielunmaailmaa tunteva rakastava koti aikuisperheestä laumanvartijalle sopivasta ympäristöstä. Kertun ihannekodissa se saa hengailla siellä missä ihminenkin. Kemer on kotihoidon aikana tutustunut myös kissoihin sekä kanoihin. Viisaana koirana Kemer aistii millainen ihminen on ja tämä vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti se hyväksyy vieraan ihmisen alueelleen. Hoitopaikassa on neljä pientä lasta, joiden kanssa Kemer tulee toimeen eikä välitä vaikka lapset juoksevat sen ympärillä Kemerin rötköttäessä keskellä lattiaa. Kemerillä on kuitenkin ruoka-aggressiota, joka on aiheuttanut vaaratilanteita lasten kanssa. Kemer ei myöskään tunnu välittävän lapsista erityisesti, vaan ehkä ennemminkin sietävän heitä. Ruoka-aggressio ei ole kohdistunut aikuisiin.

Historiaa: Kemer joutui olemaan ensimmäiset vuotensa ketjuun kytkettynä ja aliravittuna kaatopaikan ”vahtina”. Paikan suljettua Kemer päätyi melkein vuodeksi Pietarissa koiratarhalle, jossa se piti kaikista ihmisistä ja koirista, eikä vahtinut edes häkkiään. Hoitopaikassa Suomessa Kemeriltä katkesi ristiside, joka leikattiin TPLO-tekniikalla. Toipuminen on edistynyt odotetusti.

Yhteydenotot kotiselvityslomakkeella: https://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/

Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: https://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/

ja koirien terveysosioon: https://www.suojakotitoivo.fi/adoptoitavien-koirien-terveys/