Valikko Sulje

Korgi

Korgi on kastroitu uros Ikä n. 10 vuotta Säkäkorkeus 45 cm, paino 15 kg Kotihoidossa Hausjärvellä

19.1.2020 Korgi, söpönaamainen partasuu, etsii omaa tasapainoista, rauhallista ja kärsivällistä kotia paikasta, jossa olisi kokemusta aroista koirista ja mielellään ystävällisiä pienempiä koirakavereita. Lempinimeltään Herra Korkki on erittäin kiltti, mutta arka. Se ei koskaan murise tai käytä hampaitaan, jos esim. leikataan kynnet, pestään tai kannetaan ja sitä pelottaa. Korkin reaktio pelkoon on jähmettyminen, jos se ei pääse pakoon. Korkkia jännittää ihmiset ja se tuskin koskaan pääsee arkuudestaan eroon, mutta silti se haluaa luottaa ihmiseen ja oleskella ihmisten kanssa.

Rauhallinen ihminen on Korkin tuki ja turva. Korkki tulee välillä viereen makaamaan tai hyppää sänkyyn. Se pitää silittelystä, kun tulee sinuiksi ihmisen kanssa, ja on varsin perso herkuille. Öisin Korkki nukkuu makuuhuoneessa omassa sängyssä ja muutenkin se mieluiten hengaa sohvalla perheen keskellä. Korkki myös menee vieraan luo, jos huomaa tällä olevan herkkuja. Lapset eivät ole yhtä pelottavia kuin esim. kovaääniset miehet.

Korkki tulee kaikkien koirien kanssa toimeen ja tarvitsee kavereita ympärilleen, vaikka se ei varsinaisesti tukeudu toisiin koiriin. Korkin hoitopaikassa on useita koiria 4,7-kiloisesta 80-kiloiseen. Se pitää eniten itseään pienemmistä koirista, joiden kanssa mielellään kommunikoi ja yrittää jopa vähän leikkiäkin tai hoitaa, kuten nuolemalla hoitopaikan pienimmän nartun päätä. Jos sille rähähdetään tai muuten toinen koira osoittaa epätyytyväisyyttä, Korkki väistää aina sanomatta sanaakaan. Korkki ulkoilee aidatulla tontilla vapaana ja tulee kutsusta sisälle. Korkkia kuitenkin jännittää ulkomaailma ja näin ollen se mieluummin hengaa sisällä.

Korkki kulkee hihnassa hyvin eikä automatkustaminenkaan ole ongelma, vaikka sekin jännittää. Korkki ei ole sisäsiisti, mutta tämä on opetettavissa paikassa, jossa ei ole yhtä monta koiraa kuin hoitopaikassa, ja jossa Korkin kanssa voi käydä ulkona hihnassa säännöllisesti. Korkki innostuu haukkumaan muiden mukana, kun tullaan kotiin, mutta muutoin se ei ole haukkuvaa tyyppiä. Korkki ei tuhoa eikä sillä ole ongelmaa jäädä yksin.

Historiaa: Korgi on alun perin Moskovasta kaupungin tarhalta, jossa on 3000 koiraa. Muut koirat kiusasivat sitä. Kilttinä koirana se alistui muiden kiusaamiseen. Kiusaamisen takia Korgi tuotiin Suomeen kotihoitoon heinäkuussa 2019. Ensimmäisen viikon aikana se pääsi livahtamaan oven raosta ulos valjaat päällä. Arkana ja paniikissa Korgi seikkaili kolme viikkoa syöden siilien ruokia naapureiden pihoilta. Kiinni saataessa valjaat olivat hiertäneet syvän, 15 cm pitkän, haavan Korgin kainaloon ja sillä oli purema- tai piikkilangan jälkiä kaulassa. Korgi kiidätettiin päivystykseen. Tästä alkoi pari kuukautta kestänyt haavan intensiivihoito nykyisessä hoitopaikassa. Välillä käytiin eläinlääkärissä tarkistuksessa. Korgi oli kiitollinen ja reipas hoidettava arkuudestaan huolimatta. Se oppi nopeasti, että jokaista toimenpidettä seuraa herkkuja eikä hoidot aiheuttaneet paniikkia, vaikka olivatkin epämukavia ja haava kipeä. Haavat paranivat ennätysajassa ja Korgi on tänä päivänä terve ja hyväkuntoinen pikkuherra.

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/ Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/ ja koirien terveysosioon: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptoitavien-koirien-terveys/