Valikko Sulje

Lenya

Päivitys 11.8.2021: Lennillä on nyt kotihoitoa takana kaksi kuukautta. Lenni on alkanut tulemaan kuorestaan ulos. Hän on kotona omien ihmisten kanssa todella rennosti. Hän onkin oikea sohvan ja sängyn valtaaja. Lenni hakee rapsutuksia omalta ihmiseltä paljon ja osaa vaatia niitä lisää antamalla tassua. Kotihoidon narttu koiran ja tuttujen koirien kanssa on innostunut leikkimään kovasti. Lenni on aluksi vieraita ihmisiä kohtaan arka, mutta häneen rauhassa tutustuen hänestä saa kaverin. Ulkona Lenni lenkkeilee metsässä ja rauhallisella alueella jo todella rennosti. Toisen koiran esimerkki ulkona on Lennille tärkeä. Lenni arkaillee muita liikkujia, autoja ja mopoja. Rauhassa hänen kanssaan katsellen ohikulkijat eivät pelota liikoja. Lenni on täysin sisäsiisti ja kynsien leikkuun antaa tehdä nätisti. Lennille sopisi sellainen koti, jossa arkuutta ymmärretään ja hän saisi rauhassa omaan tahtiin kotiutua. Tästä hurmuri pojasta kuoriutuu varmasti ihana ja kultainen ystävä. Yksi hauska piirre hänessä on hänen hauskat korvat, jotka ovat nousseet pystyyn valtaviksi kuulottimiksi. Missä on Lennin oma koti?

Päivitys 3.7.2021: Lenya alias Lenni saapui Suomeen 11.6.2021 ja on nyt kotihoidossa Akaalla. Se on kotihoidossa ok-talossa taajamassa, missä on toinen koira ja kissoja. Kotihoitaja kertoo pojasta seuraavaa:
Lenni on ujo ja todella kiltti poika. Kahdessa viikossa hän on tullut jo ulos kuorestaan vähän. Lennille kaikki uusi on ollut todella jännittävää. Hän tarvitsee paljon rohkaisua asioihin, joihin ei ole tottunut. Hitaasti ja lempeästi hänen kanssaan toimien hyvä tulee. Kotikoirana olo on aivan uutta hänelle ja selvästi rutiinit ovat auttaneet häntä kotiutumaan. Kotihoitopaikassa on reipas narttu koira Lennin kaverina, jonka tuki ja esimerkki ovat tehneet hyvää pojalle. Lenni tulee toimeen myös hoitopaikan kahden kissan kanssa.

Ulkoilu on Lennistä todella jännittävää. Lenni antaa pukea valjaat päälle hyvin ja lähtee mielellään ulos. Ulkona äänet selvästi jännittävät poikaa. Rauhallinen ympäristö olisi parhain hänelle. Metsässä lenkkeily on selvästi mieluisaa ja Lenni nauttii siitä kovin. Sisäsiisteys on jo hyvällä mallilla. Lenni on ollut työpäivän ajan 8-9 tuntia sisäsiisti. Öisin vahinkoja voi käydä, mutta hän osaa tehdä ne hienosti pissialustan päälle.

Lenni on hitaasti lämpenemä poika, mutta kun hänen luottamuksen saa, hän kiintyy omaan ihmiseen kovin. Kun Lennin antaa kotiutua rauhassa, hänestä kuoriutuu varmasti todella kultainen ja luotettava ystävä. Lenni etsii kotia hyvin rauhalliselta alueelta toisen koiran kaverina. Olisi hyvä, jos tulevalla kodilla olisi kokemusta aroista koirista. Pienten lasten perheeseen Lenniä ei luovuteta vaan rauhalliseen kotiin, missä voi olla isomia lapsia, jotka osaavat toimia aremman koiran kanssa 🙂 Lenni on tautitestattu, sirutettu, rokotettu ja kastroitu. Säkäkorkeus n.50-55cm

Tarhakuvaus 6.5.2021: Lenya on n. 7 kk uros. Lenya on ujo ja pehmeäluonteinen koirapoika. Se odottaa omaa kotiaan yhteistyötarhallamme Pietarissa, minne se on tullut toiselta tarhalta, joka lopetti toimintansa. Lenya ei ole sellaisen ihmisen koira, joka haluaa kuljettaa koiraa mukana kyläreissuille tai erilaisiin tapahtumiin. Lenyalle sopii rauhallinen koti, missä ei tapahdu ihmeempiä ja elämä on tasaista. Lenya tulee varmaan aina olemaan sen tyyppinen koira, joka viihtyy oman perheen seurassa parhaiten ja kokee siellä olonsa turvalliseksi. Tutut ihmiset tarhalla ovat Lenyalle tärkeitä ja se viettää aikaa mieluiten heidän kanssaan kuin isommassa porukassa tai vieraiden ihmisten lähellä. Lenya tulee varmasti tarvitsemaan aikaa tottua kaikenlaisiin uusiin asioihin ja sen tulevalta omistajalta vaaditaan kärsivällisyyttä ja lempeyttä. Kun asioihin tutustutaan Lenyan omaan tahtiin, ei sitä jännitä liikaa ja sanonta hiljaa hyvää tulee, sopii tämän pojan kohdalle.

Lenya pitää kovasti toisista koirista ja mikäli täysin vieras ihminen ulkoiluttaa koiraa, v Lenya menee tämän ihmisen luo tutustumaan huomattavasti helpommin kuin koirattoman ihmisen 🙂 Lenyalle sopisi parhaiten koti, missä olisi entuudestaan yksi tai useampi koira. Lenyan asuinympäristö olisi hyvä olla mahdollisimman rauhallinen mutta mikäli Lenyalla olisi koiraseuraa tukenaan, se voisi tottua kaupunkioloihinkin. Lenya on erittäin kiltti ja jonkun verran herkkä poika, joka etsii ymmärtäväistä omistajaa.

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/

Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/

sekä koirien terveysosioon: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptoitavien-koirien-terveys/