Valikko Sulje

Manta

Manta on 8-vuotias (s. 14.8.2012) suomalainen collie-karjalankarhukoiramix, jonka säkä on n. 55 cm ja paino 28kg. Manta on täysin sisäsiisti ja osaa jäädä yksin kotiin mm. kotihoitajan työpäivien ajaksi. Manta osaa peruskäskyt kuten istu, maahan, tassu ja okei (odottaessaan lupaa ruokakupille) sekä vaikuttaa nopeasti oppivalta. Manta rakastaa huomiota ja ihmisiä, mm. nukkuisikin mielellään vieressä ja istuisi sylissä, mutta ymmärtää luopua ajatuksesta, jos lupaa viereen/syliin ei tipu 😅 Manta myös tarjoaa katsekontaktia oma-aloitteisesti esim. lenkillä, tulisiko tuolta Collien puolelta tämä tapa.

Manta on asunut kissan ja isomman lapsen kanssa aiemmassa kodissaan. Manta ei ole kuitenkaan tottunut olemaan tekemisissä koirien kanssa, joten sen kanssa uuden kodin on varauduttava tekemään töitä, jos kodissa on jo ennestään koira. Nyt kotihoitopaikassaan Manta jakaa asunnon kolmen koiran ja yhden kissan kanssa (uuteen kissaan on totutettava hyvin, koska huomio on joskus liian intensiivistä). Huomion ja resurssien jakaminen muiden koirien kanssa tekee Mantalle toisinaan tiukkaa ja siitä voi tulla toisille koirille sanomista. Mantalle on kertynyt liikakiloja, joten perheen on sitouduttava kuntokuuriin ja pidättäydyttävä liiallisilta makupalojen annolta, vaikka Manta osaakin kauniisti kerjätä. 😅 Lenkillä Manta vetää hiukan etenkin alkulenkistä, metsäpolkukävelyt on Mantasta ihan parasta, kun nenä vie haistelemaan metsän tuoksuja. Mantan kanssa voisikin mahdollisesti harrastaa vaikkapa jälkeä.

Koirien ohitukset on vielä työn alla: Manta alkaa herkästi haukkumaan koirille, mutta lopettaa kun koira on mennyt ohi. Ihmisten, autojen ja pyöräilijöiden ohitukset menee nykyisin pääasiassa haukkumatta, kotihoidon aikana on opeteltu käskysanaa, jolla Mantaa on ”valmisteltu” ohituksiin ennenkuin haukkuminen alkaa, jolloin haukkuminen jää monasti aloittamatta kokonaan. Vaikka Manta on lyhyen kotihoitojakson aikana haukkunut vain harvakseen sisätiloissa, on hän kuitenkin haukkuherkkä koira ja siksi häntä ei luovuteta kerrotaloon. Muutenkin lenkkeilyt on varmasti rennompia kaikille osapuolille rauhallisemmassa ympäristössä kuin kaupungissa. Ihanteellinen koti Mantalle olisi siis aikuiskoti maalla tai rauhallisen alueen okt/rivari, joko ainoana koirana tai ehkä yhden koiran kaverina. Mantaa ei sijoiteta aivan pienten lasten kanssa samaan kotiin, yläkouluikäisten kohdalla tilanne arvioidaan perhekohtaisesti.

Manta on nyt 9/2020 steriloitu, sirutettu ja rokotettu. Manta on kotihoidossa Rovaniemellä. Jos kiinnostuit ja teillä olisi Mantalle sopivat olosuhteet, niin tutustu adoptiprosessiin.

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/

Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/ ja

koirien terveysosioon: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptoitavien-koirien-terveys/

Video Mantasta lenkillä: https://www.youtube.com/watch?v=Bq1jIkJd_Ns