Valikko Sulje

Niilo

Faktoja: Kastroitu uros, säkäkorkeus n.40-45cm, painoa n.14kg ja ikä 12kk. Rokotettu, sirutettu, tautitestattu. Sijainti Kemiönsaari (Turun lähellä) ja kotimaa Bulgaria.

Taustaa: Niilo on tullut Suomeen omaan kotiin helmikuussa 2023 Kodittomat Bulgarian koirat ry:n kautta. Niilon elämäntaival ei alkanut ruusuisesti. Niilo sisaruksineen oli päätymässä jokeen. Yhdistyksen yhteistyötarha sai tiedon asiasta ja kaikki pennut ehdittiin pelastaa. Niilo on energinen ja tomera poika, joka on nopea oppimaan niin hyviä kuin huonoja asioita. Kannattaa siis kiinnittää huomiota siihen, minkälaista käytöstä Niilon kanssa vahvistetaan. Niilo on vielä epävarma poika, joka tarvitsee tuekseen johdonmukaisen ja varman aikuisen. Niilolle etsitään kotia, jossa osataan virikkeellistää sopivassa määrin tätä nuorta poikaa. Niilo kaipaa mielekästä tekemistä, joka auttaa samalla myös rauhoittumaan. Niilo tykkää touhuta ihmisen kanssa. Pallon noutamista poika suorastaan rakastaa. Niilon kanssa on treenattu vähän erilaisia temppuja ja pienimuotoisesti agilityä. Niilo omaksuu helposti uusia asioita. Yksin jääminen on Niilolle vielä haasteellista. Niilo etsii kotia, jossa saa rauhassa ja omaan tahtiin tutustua uusiin ihmisiin ja asioihin.Niiloa ei luovuteta lapsiperheeseen eikä kerrostaloon mahdollisen haukkumisen vuoksi. Bulgarian koirat ry:n kautta maahan tuodut koirat ovat steriloituja/kastroituja. Koirille on annettu kaksinkertaiset rabies- ja vitosrokotukset sekä tehty vereen liittyvät preparaattitestit. Lisäksi koirat ovat saaneet ekinokokkoosi-madotus ja ulkoloishäädöt. Koirilla on EU:n lemmikkieläinpassi.

Nykytilanne 14.7: Niilo on siirtynyt Eläinten suojakoti Toivoon kotia etsimään n. kuukausi sitten. Täällä maaseudulla Niilo on aikalailla ongelmaton eikä sillä ole sellaista reaktiivista ja epävarmaa käytöstä kuin ensimmäisessä kodissaan. Niilo kuuntelee ihmistä hyvin ja on tärkeää, että Niilon tulevassa kodissa on koiria ymmärtävä ihminen, joka osaa ohjata Niiloa oikein. Vieraita kohtaan Niilo on edelleen jonkun verran epävarma ja haukkuu aluksi mutta melko nopsaan siitä saa kaverin. Niilo luovutetaan vain ok taloon tai rivitaloon rauhalliselle alueelle, ei lapsiperheeseen. Niilo tykkää leikkiä niin isojen kuin pientenkin koirien kanssa, myös kissat ok. Olisi hyvä, että tulevassa kodissa olisi luotettava koirakaveri odottamassa 🙂 Yksinolot sujuvat nykyään hyvin toisten koirien seurassa.

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: https://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/

Jos et saa lähetettyä hakemusta, voit laittaa meille sähköpostia osoitteeseen adoptio.toivo@gmail.com