Valikko Sulje

Terttu

Terttu etsii uutta kotia. Nykyinen omistaja kertoo tytöstä seuraavasti: Terttu on rekisteröity 4 vuotias perusterve pyreneittenmastiffi, joka ei tule toimeen toisten narttujen kanssa. Tertulla on voimakas saalisvietti, joten uudessa kodissa ei tulisi olla pieniä eläimiä tai lapsia. Varsinkaan kissat eivät Tertun mielestä kuulu luontoon. Terttu on hyvin ihmisrakas ja pitää läheisyydestä, joskin osaa olla välillä myös epäluuloinen. Yksinoleminen ei ole Tertulle ongelma. Lenkillä Terttu on hyvin innokas ja sen takia usein hieman haastava hihnassa alkumatkasta, kunhan hetken rauhoittuu. Terttu on tottunut myös juoksulenkkeihin ihmisen kanssa. Terttu on elänyt aidatulla tontilla, eikä pyri pihalta karkuun. Yleensä päivät ollaan ulkona ja sisällä. Uudelta kodilta toivottaisiin vapaana pihalla olemisen mahdollisuutta, koska Terttua ei voi riistavietin vuoksi pitää kodin ulkopuolella irti. Parhaiten Terttu viihtyisi kodissa, jossa saa ihmisiltä reilusti huomiota ja rapsutuksia iltaisin sohvalla, mahdollisesti ainoana koirana tai kokoisensa itsevarman ja ystävällisen uroksen kanssa.

Tertun uudessa kodissa tulisi rohkaista koiraa positiivisesti. Terttu kiihtyy helposti, jolloin esimerkiksi kieltojen huutaminen tai hermostuminen ei asiaa paranna, ainoastaan pahentaa. Tämän vuoksi uuden omistajan tulisi olla rauhallinen. Terttu etsii siis rauhallista kotia, jossa saa olla ihmisten kanssa ja nauttia läheisyydestä sekä lenkkeilystä. Terttu vahtii rotutyypillisesti haukkumalla, joka saattaa häiritä naapureita, mikäli on öisin ulkona. Epärotutyypillisesti Tertusta on mukava puuhata paimenkoiramaisia aktiviteetteja, kuten temppuja ja etsintää. Terttu olisi varmasti hyvä piha-agilitymestari! Terttu on tottunut autoiluun, mutta ei varsinaisesti pidä siitä. Tulee autoon kuitenkin nätisti pyytämällä ja osaa odottaa että laitetaan ovet kiinni ja lähdetään. Terttu on myös tottunut veneilyyn pienellä moottoriveneellä. Terttu ei pidä uimisesta, vaan ainoastaan kahlaa juomaan, jos sellainen tilaisuus on.

Uusien omistajien toivotaan käyvän tutustumassa Terttuun täällä kotona vaikka pariinkiin otteeseen, jotta tottuu uusiin ihmisiin. Jos Terttu kokee ihmisen ystävällisenä ja miellyttävänä, sen saa lähtemään lenkille outokin ihminen. Uudelta kodilta toivotaan koiranlukutaitoa ja kärsivällisyyttä ohjata pehmeää ja herttaista koiraa. Terttu luovutetaan ainoastaan ok-taloon. Terttu odottaa uutta kotiaan Mäntsälässä. Terttu on rokotettu ja sirutettu mutta sitä ei ole steriloitu. Tulevan kodin tulee sitoutua steriloimaan tyttö, nykyinen omistaja on lupautunut auttamaan kustannuksissa, mikäli tarpeen. Tertulla on juuri alkanut juoksut, joten steriloiminen ei ihan vielä tule kyseeseen.

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: http\://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/