Valikko Sulje

Vasya

Päivitys 29.1.2022: N. 3-4 vuotias kastroitu uros: Kotihoidossa Vantaalla.

Vasyan kuulumisia kotihoitajalta: Olen keskittynyt Vasyan opettamiseen ja on se hieno ❤️ Oppinut pyynnöstä istumaan, menemään maate, odottamaan ruokaa ja herkkuja vaikka olisi suoraan edessä. Lenkillä ohittaa rähisemättä ja vetämättä myös nykyään. Kynnet voidaan leikkata jo ilman namittamista eli siitä tullut sellanen perus juttu (leikataan kaksi tassua kerralla). Antaa myös kopeloida itsensä läpi käsin sekä pyyhkeellä.

Vasya ei pidä liikkuvista autoista ja hälinästä. Pojan kanssa voi mennä keskelle hälinää mutta se sillon sulkeutuu eli Vasya ei voi kyllä asua missään tiheesti asutulla alueella jossa paljon liikennettä. Kissoja ei täysin hyväksy, jos ne menevät liian läheltä niin murisee ja saattaa hampaita näyttää, jos jäävät liian lähelle pidemmäksi aikaa.

Kotona on aika hiljanen edelleen eli ei hauku kaikkia ääniä. Ei tuhoa tai meuhkaa yksin ollessa kun saatiin lähtörutiinit muodostettua. Nukkuu vaan kun olen poissa tai puuhaa lelujensa kanssa ❤️ Eli tässäpä herra hapsukorvan edistymistä: Hän hieno ❤️ Vasyan säkäkorkeus on n.60-65cm. Se on tautitestattu, sirutettu, rokotettu ja kastroitu.

Päivitys 21.7.2021: Vasya, n. 3-4 vuotias kastroitu uros, pääsi Suomeen Pietarin tarhalta 18.6 kotihoitoon, Vantaalle rivitaloon. Vasya oli tehdasalueella vahtikoirana ennen Pietarin tarhalle menoa. Se ei ole mikään varsinainen vahtikoira mutta rotumixissä voisi jotain laumanvartijaa kyllä löytyä. Vasya on varauksellinen uusien ihmisten kanssa ja siinä on myös tietty itsenäisyys, mikä voisi viitata laumanvartijan perimään. Vasyalle etsitään kotia rauhalliselta alueelta eikä kerrostalo voi olla sen asumismuoto. Se tarvii myös kodin, missä osataan lukea koiran eleitä, sillä Vasya kyllä kertoo ihmiselleen, mistä se pitää ja mistä ei. Vasya ei pidä toisista uroskoirista, joten sille etsitään kotia joko ainoana koirana tai nartun kaverina. Lapsiperheeseen Vasyaa ei varmuuden vuoksi luovuteta.

Kotihoitaja kertoo pojasta seuraavaa: 

Vasya saapui kotihoitoon 18.6. eikä alku ollut pojalle helppo stressitason laskemista ajatellen. Oli kuuma ja Vasyan paksu turkki oli huopaantunut sen verran pahasti, että se oli parempi ajella pois. Vasya on kuitenkin hyvin herkkä poika ja tarkka omasta tilastaan, joten hoitotoimenpiteisiin ollaan totuteltu vastaehdollistamisen avulla. Pään alue on herralle pyhä, ja Vasya paineistuu suht herkästi, joten pienen pienin lapsen askelin eteenpäin. Tullessaan Vasyalla oli tapana napsia hampailla ilmaa kun ahdistui käsittelystä jos en ollut palkkauksessa tarpeeksi huolellinen kun oli pakko hoitaa turkin alta paljastunutta ihottuma-aluetta, mutta nyt tapa on miltei jäänyt pois. Myöskin iho on nyt parantunut ja karvaakin alkanut kasvaa. Kissojen kanssa tulee pääasiassa toimeen, mutta Vasyalla on taipumusta omia ja vahtia lattialla olevia leluja ja herkkuja ja saattaa rähähtää jos esim. kissa kulkee ”aarteen” ohi jonka vuoksi on syönyt rauhassa omassa huoneessa. Poika myös nukkuu kanssamme makuuhuoneessa ja ovi kiinni, koska ei ainakaan toistaiseksi arvosta kissojen liikkumista liian läheltä. Lelujen kanssa vahtiminen on ajoittaista kun taas ruoan ollessa kyseessä poika on ehdottomampi. Nyt kun iho ei enää kutise ja vaivaa on Vasya alkanut kunnolla pääsemään isoimmasta alkustressistä yli  ja sieltähän on alkanut kuoriutumaan varsin hauska veijari. Poika on aina valmiina lähtemään ulos nuuskuttelemaan ja himolenkkeilyn sijaan tuntuu arvostavan rennon letkeää hengailua. Vasya on arjessa hyvin helppo ja mukava jos ei lasketa kissojen kanssa ajoittaista korahtelua omasta tilastaan, mutta sisällä on yllättänyt käytöksellään positiivisesti. Poika on täysin sisäsiisti eikä ole tuhonnut eikä varastellut tasoilta mitään eikä norkoile edes pöydän vieressä vaikka ihmiset söisi. Kerran ainostaan kun oli vasta tullut niin seisoi keittiön pöydällä hölmistyneen näköisenä katsomassa ikkunasta ulos, mutta tuli nätisti pyytämällä alas eikä sen jälkeen ole kiipeillyt. Lenkillä kulkee pääasiassa hyvin, mutta ahdistuu jos näkyy liikaa ihmisiä ja koiria, jolloin alkaa vetäminen ja puhkuminen, joskus jopa pelottaa ja haluaa takaisin sisälle. Vasya ei juurikaan tykkää ohi ajavista autoista, polkupyöristä eikä liiemmin lapsistakaan ja päihtyneet ihmiset lenkillä saavat sen puolustuskannalle. Tätäkin harjoitellaan jatkuvasti vastaehdollistamalla, mutta vaikka sietää edellä mainittuja asioita jo paremmin niin ei todellakaan nauti näistä häiriöistä. Kun ketään ei näy niin Vasya nauttii täysin rinnoin kesän tuoksuista ja tuulenvireestä nenullaan. Vasya vahtii kotona jonkin verran ja omalla pihalla vielä enempi. Kuitenkin rauhallisesti juttelemalla ollaan saatu tilanteet rauhoitettua. Autossakin ollaan harjoiteltu matkustamista ja nykyään kampeaa ihan itse jo autoon ja matkustaa rauhallisesti. Vasya on hellyydenkipeä halinalle silloin kun se itse haluaa ja tällöin se tulee painamaan päätä syliin ja hakemaan rapsutuksia 🙂

Tarhaesittely 2/2021: Vasya on n.3 vuotias uros, joka on elänyt Pietarissa tehdasalueella ”vahtikoiran” virkaa suorittaen kuten Venäjällä on monesti tapana ennenkuin se pääsi tarhalle. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Vasya olisi oikeasti vartioiva koira eikä se tarhalla sellaiselta vaikutakaan. Tehdasalueella oli lähinnä miehiä töissä ja jotkut niistä kohtelivat Vasyaa hyvin, jotkin huonommin ja tämä on opettanut Vasyaa suhtautumaan vieraisiin ihmisiin harkitsevasti ja jonkun verran pidättyväisesti.

Vasya on kuitenkin ystävällinen kaikille ihmisille eikä se ole edes murissut kenellekään tarhalla. Kuitenkin pojan luottamuksen voittamiseen vaaditaan hieman aikaa ja täytyy myös ymmärtää, ettei Vasya ole tottunut saamaan ihmiseltä juurikaan rakkautta ja huolenpitoa. Vasya tulee toimeen toisten koirien kanssa tarhalla mutta varmuuden vuoksi se sijoitetaan vain joko nartun kaveriksi tai ainoaksi koiraksi. Tehdasalueella asuessaan Vasyan paras ystävä oli kissa. Kissa oli jäänyt yhtenä päivänä auton alle ja Vasya oli tämän jälkeen pitkään surullinen. Vasya on ikäisekseen melko rauhallinen ja sille etsitään kotia rauhallisesta ympäristöstä. Todennäköisesti kerrostalo ei ole paras vaihtoehto tälle herralle.

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/

Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/ 

ja koirien terveysosioon: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptoitavien-koirien-terveys/