Valikko Sulje

Vaxa

Esittely 6.5.2023: Vaxa saapui kotihoitoon Pietarista Suomeen 28.4.23 ja odottaa omaa kotiaan kotihoitoperheessä kerrostalossa Kuopiossa. Vaxa on 1-vuotias, pienikokoinen tyttö eli painaa vain n. 3 kg. Vaxa tulee hyvin toimeen kodin koirien sekä kissojen kanssa, ja etenkin kissoja on yrittänyt jo leikittääkin, joten ehkä Vaxalle olisi kiva olla joku samankokoluokan koirakaveri. Yksinolot kotihoitajan työpäivien ajan on sujunut koiraseurassa hyvin. 

Vaxa toistaiseksi enimmäkseen viettää aikaa samassa tilassa ihmsiten kanssa, mutta välttelee ihmisten välitöntä läheisyyttä. Kuitenkin esim. lenkille lähdettäessä Vaxa tulee itse eteiseen. Hoitotoimet tai käsittelyt antaa tarvittaessa tehdä ongelmitta. Arka koira tarvitsee aikaa luottamussuhteen luomiseen, joten Vaxa tarvitsee aikuiskodin jossa tämä ymmärretään ja ollaan valmiita etenemään Vaxalle sopivaan tahtiin. 

Vaxa pärjäisi varmasti kerrostalossakin, mutta kodin ympäristön tulisi olla rauhallinen. Lenkkeily on vielä jännittävää ja ympäristöä on pysähdyttävä tarkastelemaan muutaman askeleen välein, koska etenkin liikenne kuten ohikulkevat autot yms. pelottaa. Lenkkeily metsäalueella sujuu paremmin. Vaxalle siis etsitään kotia rauhallisesta ympäristöstä, josta pääsisi kätevästi esim. metsäpoluille lenkille. Vaxa myöskin hyötyisi että kodissa olisi rohkea koirakaveri, joka näyttäisi mallia suhtautumisessa arkielämään ihmisten parissa ja lenkkeilyyn. 

Vaxa on sulattanut jo monia sydämiä ihanalla ja kauniilla olemuksellaan: kissanleluilla leikkiessään Vaxa raottaa iloista persoonan puoltansa, joka odottaa pääsyä enemmän esille jännittyneen pinnan alta.

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/ Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/

ja koirien terveysosioon: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptoitavien-koirien-terveys/