Valikko Sulje

Zenja

Zenja on n.1,5 vuotias keskiaasiankoira (mix?) tyttö. Se on kotoisin Moskovasta. Zenja on hyvin ihmisrakas, sellainen omalle ihmiselleen todella uskollinen tyttö, joka hyväksyy myös vieraat ihmiset oman ihmisen läsnäollessa. Vieraillekin ihmisille Zenja voi käydä antamassa pusuja kun saa tutustua rauhassa vaikka alkuun saattaa olla hieman varauksellinen. Zenja myös vahtii eli siinä löytyy rodulle ominaisia piirteitä kyllä mutta vahtiminen ei ns.ammu yli. Zenja on koirien suhteen hyvin sosiaalinen ja täällä Eläinten suojakoti Toivossa, missä tyttö on kotihoidossa, se tulee toimeen niin pienten kuin isojenkin koirien kanssa. Zenja on leikkisä ja se mielellään leikkii toisten koirien kanssa. Koirakaveri olisi varmasti tytölle tulevassa kodissa mieleen mutta Zenja sopii myös ainoaksi koiraksi, kunhan ihmisillä on aikaa sille. Zenja nauttii kovasti silityksistä ja rapsutuksista ja ihmisen kanssa touhuamisesta.

Zenja on laumanvartijakoira, joka vaatii elinympäristökseen omakotitalon maaseudulla. Mielellään myös aidattu piha, mitä tyttö saa vahtia. Zenja tykkää kovasti lenkkeillä ja metsässä sitä voi pitää irtikin sillä se seuraa omaa ihmistään sekä osaa tulla kutsusta luokse yllättävän hienosti ottaen huomioon, että on itsenäinen laumanvartijakoira. Kissojen kanssa Zenja on erittäin hyvää pataa.

Zenja on ystävällinen tyttö, joka antaa käsitellä ja eläinlääkärinkin tehdä hoitotoimenpiteet hyvin. Zenja sai tarhalla ollessaan sikaripunkin, mitä on nyt hoidettu ja iho on paranemaan päin. Sikaripunkin vuoksi Zenjalla on kuitenkin ihossa läikkiä, joissa karva vasta on alkanut pikkuhiljaa kasvamaan, joten tästä syystä tyttö ei ole tällä hetkellä kauneimmillaan 🙂

Voisin kuvitella Zenjan sopivan myös lapsiperheeseen mutta tällöin perheen vanhempien tulee ymmärtää, että Zenja voi vahtia omia lapsiaan muilta ihmisiltä kuten lasten kavereilta. Zenja tarvitsee muutenkin vierelleen ihmisen, joka ei ole epävarma vaan osaa osoittaa tytölle turvallista vanhemmuutta, jotta Zenja ei koe, että sen täytyy suojella omia ihmisiään liiallisesti. Zenjalle on tärkeää, että oma ihminen kertoo sille, mikä on sallittua ja mikä ei ja että vieraat ihmiset ovat mukavia ja ne tulee päästää tontille 🙂 Zenja on laumanvartijan sielunelämää tuntevalle ihmiselle oikea kultakimpale, erittäin hyväluonteinen tyttö, joka odottaa omaa kotiaan Kemiönsaaressa. Zenja on sirutettu, rokotettu ja steriloitu. Säkäkorkeus n.65-70cm, painoa vajaa 40kg.

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/

Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/

ja koirien terveysosioon:http://www.suojakotitoivo.fi/adoptoitavien-koirien-terveys/