Valikko Sulje

Zita

Päivitys 3.7.2021: Zita on Kotihoidossa Nastolassa. Zita on noin 4-vuotias tyttö ja se on asunut elämänsä ensimmäiset vuodet koe-eläinlaboratoriossa Pietarissa. Yhteistyötarhallemme  Zita siirtyi, kun laboratorio luovutti kahdeksan koiraa tarhalle vajaa pari vuotta sitten. Tullessaan tarhalle Zita oli erittäin arka ja pelokas. Näiden parin vuoden aikana kun siitä on pidetty tarhalla huolta, se on lähtenyt pikkuhijaa avautumaan. Zita on edelleen kuitenkin hyvin pehmeä, melko arka ja herkkä tyttö, joka tarvitsee ehdottomasti ymmärtäväisen omistajan. Zita pääsi kotihoitoon Nastolaan ok-taloon 11.6.2021. Zita on ollut kotihoidossa kolmisen viikkoa. Kotihoitopaikassa on Zitan lisäksi useita koiria, kissoja, kanoja ja kaneja. 

Zita on vielä arka, mutta on reipastunut monissa asioissa kotihoidossa ollessaan. Alussa se arasteli kosketusta ja kiinni ottamista sekä valjaiden laittamista kovasti. Se ei myöskään meinannut uskaltaa tulla taloon sisälle (aidatulta) pihalta, joten se ulkoili liina perässään. Liinan on voinut nyt jättää pois, Zita kulkee muiden koirien vanavedessä sisälle ja tulee myös kutsusta luokse – varovasti lähestyen mutta tulee kuitenkin. Kiltti, reipas koirakaveri tai pari olisikin oikeastaan välttämättömyys Zitan uudessa kodissa. Zita on reippaampi naisten kuin miesten kanssa. Zita tykkää koirista ja leikkii niiden kanssa, myös kissat ovat sille mieleen ja muihin pieneläimiin se suhtautuu hyväksyvästi mutta välinpitämättömästi. Zita on oppinut sisäsiistiksi ja on sisätiloissa hiljainen eikä askartele yksinollessaan. Arkuuden takia Zitaa ei voi ajatella pikkulapsiperheeseen karkaamisriskin takia, ja mieluiten Zita elelisi rauhallisessa ympäristössä ja rauhallisten ihmisten luona. Zita voi olla vapaana hyvin aidatulla pihalla, muuten se tarvitsee turvalliset ulkoilutusvälineet, koska se voi säikkyä asioita. Zita on hyvin pehmeä ja kiltti koira, joka tarvitsee aikaa tottua uuteen ympäristöön ja uuteen perheeseensä. 

Tarhakuvaus 6.5.2021: Zita on n. 4 vuotias narttu. Zita on yksi kolmesta siskoksesta, jotka muuttivat yhteistyötarhallemme Pietariin koe-eläinlaboratoriosta vajaa 2 vuotta sitten. Kaikki kolme siskosta olivat alkuun hyvin arkoja mutta kärsivällisellä työllä tarhalla ne ovat pikkuhiljaa avautuneet. Zita osaa kulkea hihnassa jo todella kivasti ja se ottaa hyvin kontaktia sille tuttuihin ihmisiin. Se on leikkisä ja toisen leikkisän koiran seura olisi ehdottoman toivottavaa tulevassa kodissa. Zitalle sopii rauhalliseen ympäristöön, sillä se edelleen säpsähtelee toisinaan, jos esim lenkillä tulee vastaan jotain pelottavaa. Zita on tarhaympäristössä jo melko rohkea, mutta se tulee varmasti tarvitsemaan tulevalta omistajaltaan panostusta uusien asioiden opettelussa. Zita tietää vain laboratorion olosuhteet ja tarhaympäristön, kaikki muu on sille vielä tuntematonta. Zita on kuitenkin osoittanut, että siinä on potentiaalia sopeutua uusiin asioihin ja elämästä nauttimiseen, sillä näiden parin vuoden aikana, mitä se on tarhalla viettänyt, se on jo oppinut nauttimaan ja iloitsemaan elämästä. Luonteeltaan Zita on hyvin kiltti ja nöyremmänpuoleinen tyttö. Säkäkorkeus n.55cm. 

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/

Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/

sekä koirien terveysosioon: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptoitavien-koirien-terveys/

https://youtu.be/sPhwDlOtxpI