Valikko Sulje

Zlata *Suomessa / kodinvaihtaja

Esittely 3.11.2021: Zlata on n. 4 vuotias tyttö. Pietarin yhteistyötarhalle Zlata päätyi pieneltä yksityiseltä kotitarhalta, jossa vanhemmalla naisella oli useampi koira ja joista hän suostui luopumaan, kun ei enää jaksanut koirista huolehtia. Zlata on saapunut Suomeen omaan kotiinsa 9.4.2021, Pietarin tarhalta. Nyt koti on kuitenkin päätynyt luopumaan Zlatasta, koska heidän omat resurssit eivät riitä. Zlata etsii kotia Oulusta käsin, jossa asuu rivitalossa. Zlata on matalajalkainen ja hiukan tanakkarakenteinen, rotuperimässä onkin hyvin todennäköisesti mäyräkoiraa. Mäyräkoirat on monesti persoonia isolla P-kirjaimella ja niin on Zlatakin. Zlata ei välitä toisten koirien seurasta, joten hänelle etsitään kotia ainoana koirana. Parhaiten Zlatalle sopisi koti rauhallisella/syrjäisellä alueella, koska lenkillä hän haukkuu vastaantuleville koirille ja kiihtyessään koirakohtaamisista, voi alkaa sen jälkeen haukkumaan myös kaikki lenkkeilijät ja pyöräilijätkin. Tämän hihnakäytöksen kanssa pitkäjänteinen koulutus voisi auttaa, kun edetään koiralähtöisesti ja johdonmukaisesti. Zlata osaakin kulkea nätisti hihnassa, jos ei tule muita koiria vastaan.

Koti kertoo että Zlata on aika energinen tehopakkaus, joka tykkää rapsutuksista. Zlata osaa myös rauhoittua omiin oloihinsa, jos tarve vaatii. Zlata on tottunut yksinoloihin ihmisten työvuorojen aikoina ja ne sujuu hyvin. Vieraat Zlata ottaa vastaan hyvin mäyräkoiramaisesti eli haukkuen. Koti kertoo että Zlata on vieraiden ihmisten saapuessa varautunut, haukkuu tai ilmaisee epävarmuutensa murisemalla. Tutut ihmiset otetaan sitten jo vastaan ilman haukkukonserttia. Zlata on kodin mukaan nopea oppimaan ja osaa jo peruskäskyt. 

Zlatan uusikin koti olisi mieluiten aikuiskoti, koska Zlata ei oikein välitä pienistä lapsista: lasten äkkiliikkeet ja kovat äänet tuntuvat stressaavan häntä ja niihin Zlata reagoi haukkumalla. Kynsienleikkuun sietämisen opettelu on myös vielä alkuvaiheissaan eli nykyinen koti on leikkauttanut kynnet eläinlääkärikäyntien yhteydessä. Lenkillä Zlatalla on tapana syödä maata ja jos onnistuu aikeissaan niin reaktiona saattaa myöhemmin oksentaa. Tätä asiaa koti on konsultoinut eläinlääkäriltä kanssa, mutta hän ei löytänyt mitään vikaa vatsasta tms. että mistä tapa johtuisi. Eläinlääkärin mukaan Zlata on hyväkuntoinen ja hyvinvoiva koira, mutta molemmissa takajaloissa on polvilumpioiden urat liian matalat, minkä takia saattaa mennä pois paikoiltaan, mikä kuluttaa niitä. Nykyinen koti onkin koittanut minimoida hänen pakollinen portaiden käyttö ja ylös/alas hyppiminen, ettei polvilumpio lähtisi pois paikoiltaan. 

Zlata on laihtunut ja saanut lihaksia tarhalta pääsyn jälkeen säännöllisen liikunnan ansiosta ja nyt strategiset mitat ovat: säkä n. 40cm ja paino n. 12 kg. Tällainen sydänkäpynen on vailla uutta kotia, jossa ei äänet ja suuri persoona haittaa ♥️ 

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/

Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/

sekä koirien terveysosioon: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptoitavien-koirien-terveys/


Videoita ja kuvia Zlatasta:

video1 tarhalta: https://youtube.com/shorts/_My9hV1J0rc?feature=share

video2 tarhalta: https://youtube.com/shorts/K6kmS95URxc?feature=share

Video3 /Suomessa: https://youtube.com/shorts/wTo9tp-zwD0?feature=share

Video4 /Suomessa: https://youtube.com/shorts/2fBhQf7KSVw?feature=share