Valikko Sulje

Vata

N.11 kk steriloitu narttu
Sirutettu, rokotettu ja tautitestattu
Kotihoidossa Tervajoella Vaasan kupeessa
Säkäkorkeus n.50 cm, painoa n.25 kg

Päivitys 14.5.24: Vata on ollut kotihoidossa nyt 1,5 kuukautta. Kotoisammin Kertuksi kutsuttu tyttö on kotihoitajan mukaan lempein, kiltein ja rakastettavin hoitokoira ikinä.
Kerttu on aina hyvällä tuulella. Se herää aamuisin juoksentelemaan ja leikkimään pihassa, ja samoihin puuhiin sen päivät myös päättyy.
Vatan siskon saatua oman kodin, on sekin puhjennut enemmän kukkaan ja hakeutuu ihmisten seuraan enemmän. Kertulle on ihan sama onko ihminen tuttu vai vieras, samalla tavalla se painaa päänsä syliin. Se varmasti soveltuisi hyvin myös lapsiperheeseen.


Kissoja Kerttu ei ole tavannut, mutta uskoisin sen suhtautuvan niihin samaan lempeään tapaansa kuin tekee kaikken muidenkin kanssa. (Siskonsa asuu nykyään kissataloudessa ilman ongelmia.)
Hoitopaikassa on muutama koira, joiden kanssa se tulee hyvin juttuun ja Kerttu omaa hienot sosiaaliset taidot. Kertun suosikki on talon pienin koira, jota yrittää päivittäin haastaa lempeästi leikkiin vaikka kaveri ei hänestä juuri piittaakaan. Kerttu on hyvin leikkisä, ja uudessa kodissa olisikin hyvä olla kiva koirakaveri. Samoin oma piha tekisi tytön iloiseksi.
Kerttu on ollut sisäsiisti ja jäänyt koirakavereiden kanssa hienosti kotiin. Toki nuorella koiralla saattaa tulla aika pitkäksi ja keksii pientä näpertelyä.


Lenkille se lähtee mielellään, ja kulkee hienosti hihnassa vaikka jotkut asiat saattavat sitä vielä pelottaakin. Kotihoitaja ihmettelee, ettei tyttö ole saanut enempää hakemuksia koska näin ihania koiria ei ole ihan joka päivä tarjolla!

Esittely 23.3.24: Vata asteli Suomen maan kamaralle sisarensa Pudran kanssa Moskovasta. He ovat hyvin onnekkaita, sillä vain pieni osa Moskovan 3000 koiran tarhalle päätyneistä koirista pääsee koskaan pois. Vata on kotihoidossa samassa paikassa Pudran kanssa. Tytöt etsivät koteja erikseen, mutta toki jos löytyy koti jossa on tilaa kahdelle teinille, niin yhteinen koti on myös mahdollinen.

Vata on ehkä aavistuksen siskoaan pidättyväisempi, mutta sekin antaa sisarensa tavoin nallekarhumaisia halauksia ja rakastaa olla sylissä. Vatan siskoa pääsi hoitopaikassa puremaan kyy, ja oli sairaalassa saamassa hoitoa. Se pääsikin varoittavaksi esimerkiksi Seinäjoen eläinsairaalan somepäivitykseen hoitohenkilökunnan kuvailulla: ihana ja kiltti. Luulemmepa että Vata olisi saanut aivan saman luonnehdinnan, jos kärmes olisikin osunut Vatan nenään.

Ihania ja kilttejä tytöt nimittäin tosiaankin ovat. Heitä saa käsitellä “kuka vain” ja esim. kynsien leikkaus sujuu ihan vaan ottamalla koiran syliin ja tarttumalla toimeen. Palkkioksi riittää rapsuttelut ja kehut. Lenkille lähdetään aina mielellään ja siellä jännittävät tilanteet kohdataan ja ohitetaan. Koska tytöt eivät ole nähneet elämässään juurikaan muuta kuin koiratarhan, on luonnollista että uudet asiat ja tilanteet voivat jännittää. Ihmiseen tytöillä on täysi luottamus, joten sillä pääsee jo pitkälle. Tytöt kävelevät kauniisti hihnassa.

Muiden koirien kanssa molemmat tulevat hyvin toimeen ja uudessa kodissa voisikin olla reipas koirakaveri. Mitään citykoiria Pudra ja Vata eivät ole, ja varmasti arvostaisivat edes pientä pihaa vahdittavaksi uudessa kodissa. Esimerkiksi rivitalo rauhallisella alueella voisi olla sopiva koti. Hoitopaikassa tytöt saavat ulkoilla vapaasti omassa pihassa ja viettävätkin paljon aikaa ulkona tiluksia tutkien ja vahtien. Tytöt ovat viettäneet talven Moskovassa kylmässä kopissa, ja niillä on hyvin paksu turkki, joten ulkona viihtyminen on hyvin loogista. Ehkäpä kesäturkin ja tulevien lämpimien kelien myötä hakeudutaankin sisälle varjoon. Iltaisin tytöt hakeutuvat nytkin turkkeineen kaikkineen sisälle nukkumaan ja hetkittäin jopa sänkyyn kotihoitajan viereen.

Tytöt ovat täynnä vauhtia ja rakkautta. Tarhalla lapsuutensa viettäneet pennut ovat vasta aloittaneet kotikoirana elämisen taidot, joten niille on kaikki uutta. Sohvatyynyt ja kengät saavat kyytiä, mutta he luopuvat aarteistaan kiltisti.

Pudra ja Vata ovat niin samasta puusta veistettyjä että vaikea mainita suuria eroavaisuuksia. Ehkä persoonat kasvavat enemmän omikseen, jos he poistuisivat toistensa vaikutuspiiristä 🤔 Vaikka Vata ja Pudra ovat yhteisessä kotihoitopaikassa hyvin kiinni toisissaan, he ovat vielä nuoria ja ehtivät opetella taitoja uuteen elämään omissa kodeissaan, joten niiden ei tarvitse löytää yhteistä kotia.

Yhteydenotot kotiselvityslomakkeella: https://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/

Jos et saa lähetettyä hakemusta, voit laittaa meille myös sähköpostia osoitteeseen
adoptio.toivo@gmail.com

Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: https://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/