Valikko Sulje

NALA

5.10.2020: Neljä vuotias Nala on ollut pidemmän aikaa hoitopaikassaan, ja on selvästi kotiutunut. Kotia Nala onkin etsinyt pian jo vuoden 🙁 Kotiutumisen myötä se on alkanut käyttäytyä laumanvartijamaisesti, eli ei ole enää yhtä avoin uusille ihmisille kuin aikaisemmin. Omat ihmiset ja tutummat vieraat Nala ottaa avosylin vastaan ja antaisi vaikka vääntää solmuun. Hoitotoimet antaa tehdä ja harjaamisesta tykkää kovasti. Nala viihtyy edelleen parhaiten ulkona, sisälle tekee pikavisiittejä. Nalan aitauksen pitää olla riittävän vahvaa tekoa, muuten se lähtee omin päin seikkailemaan lähimaastoon. Nalan nykyinen tarha on tehty elementeistä ja on n. 2 m korkea, kaivuuesteillä varustettu. Nala viihtyy yksinolot tarhassa hyvin, eikä hauku turhaan (ilmoittaa kyllä saapuvista vieraista). Nala tykkää lenkkeillä ja liikkuu hihnassa suhteellisen hyvin, tosin riistan perään vetää ja välillä intoutuu leikkimään koirakaverin kanssa. Nala tykkää myös palloleikeistä ja vapaana (aidatulla alueella) juoksemisesta. Ja pusuttelusta ihmisten kanssa.

1.4.2020 Nala on palautunut kotihoitopaikkaansa Nastolaan muutama viikko sitten etsimään jälleen omaa kotia.

Kaukasiankoira-malamuuttisekoitus Nala on hellyyttävä iso nalle. Nalalla on vahtiviettiä joka ilmenee haukkumalla, mutta se suhtautuu silti ihmisiin avoimesti ja ystävällisesti. Vieraatkin saavat rapsutella tämän leikkisän tytön mahaa saman tien. Ensimmäisessä kodissaan Nalalla oli uroskoira kaverina ilman ongelmia, lisäksi se tykkäsi leikkiä naapurin koirien kanssa. Nalalla on kuitenkin ollut kärhämää toisten koirien kanssa sen ollessa pari kuukautta kodissa, minne pääsi joulukuussa. Etenkin stressi, jota paikanvaihto aiheuttaa, on laukaissut tällaista käytöstä. Hoitopaikassa menee vanhojen tuttujen koirien kanssa suhteellisen hyvin ainakin nyt stressitasojen laskettua, mutta varmuuden vuoksi olisi parasta, että Nala menisi ainoaksi koiraksi tai sitten todella koira(laumanvartija)kokeneeseen kotiin isomman uroksen seuraksi. Nala ei myöskään sovi pienten eläinten kanssa samaan kotiin, saalisviettiä löytyy. Nala sopii parhaiten aikuiskotiin tai mahdollisten lasten olisi hyvä olla ainakin yläkouluikäisiä.

Nala on elellyt ulkokoirana aiemmassa kodissaan, ja kaikkein parhaiten se viihtyy edelleenkin ulkona. Sisävisiitit ovat yleensä noin puolen tunnin mittaisia, sitten tulee kuuma ja pitää päästä takaisin pihalle. Nalalla pitäisi olla kuitenkin mahdollisuus käydä sisällä niin halutessaan, ja sillä pitäisi olla turvallisesti aidattu tarha tai piha jossa oleskella.

Nala on reipas lenkkikaveri ja talonvahti, seurallinen ilopilleri jonka kanssa ei tule tylsää hetkeä. Niinkuin muutkin kodittomat, tämä kultainen tyttö ansaitsisi oikenlaisen kodin ja oikean ihmisen.

Nala on 3,5 vuotias. Tyttö on rodultaan kaukasiankoira-malamuutti sekoitus. Nala päätyi yhdistyksen hoiviin entiseltä omistajaltaan lokakuussa. Nala on ollut kotihoitopaikassa ja nyt uudessa kodissa, mutta etsii silti vielä loppuelämän kotiaan. Syy tähän on se, että nykyisessä kodissa koirien kemiat eivät kohtaa, ja Nalalla on haasteita tulla toimeen perheen muiden koirien kanssa. Tämä on sikäli tullut yllätyksenä, sillä kotihoitopaikassaan Nala tuli toimeen kahdeksan muun koiran kanssa ilman ongelmia. Ihmisiä kohtaan Nala on erittäin ystävällinen ja se rakastaakin omia ihmisiään suuresti. Todennäköisesti yksi syy nykyisessä kodissa oleviin haasteisiin onkin se, ettei tyttö halua jakaa ihmisiään toisten koirien kanssa, ja kodissa ei ole tarpeeksi osaamista ohjata Nalaa laumautumaan muiden koirien kanssa. Nala viihtyy paljon ulkona, joten tulevassa kodissa tulisi olla sille tilava tarha tai aidattu piha. Nala vahtii haukkumalla, mutta ottaa kyllä vieraat ihmiset hyvin vastaan, joten vahtiviettiä ei ole liiaksi asti. Nalaa ei silti varmuuden vuoksi suositella lapsiperheeseen. Tyttö on hyvin energinen ja toivookin tulevalta kodiltaan pitkiä lenkkejä. Nala on kotihoitopaikassaan tottunut kissoihin. Nala asustelee tällä hetkellä Valkealassa, Kouvolan kupeessa.

Säkäkorkeus n. 70cm, paino arviolta 55kg.

Yhteydenotot adoptiohakemuksella: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptiohakemus/ Tutustuthan ennen yhteydenottoa adoptioprosessiin: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptioprosessi/ ja koirien terveysosioon: http://www.suojakotitoivo.fi/adoptoitavien-koirien-terveys/